-
Adi malüllük
subat 2007 tarihinde psikiyatriden adi malül olarak silahlı kuvvetlerden emekli oldum.1987 yılında TSK'dan aldığım sağlık raporlarında %100 sağlamken neden vazife malulü sayılmadım?Son raporda fikren ve bedenen çalışamaz yazmasına rağmen,vasilik tayini istemesine rağmen emekli sandığı neden 6 dereceden malul saydı?vergi indiriminden benimde yararlanma hakkım yokmudur.kısacası bir asker malul olarak haklarımı bilmek isterim.saygılarımla.tşk ederim.
subat 2007 tarihinde psikiyatriden adi malül olarak silahlı kuvvetlerden emekli oldum.1987 yılında TSK'dan aldığım sağlık raporlarında %100 sağlamken neden vazife malulü sayılmadım?Son raporda fikren ve bedenen çalışamaz yazmasına rağmen,vasilik tayini istemesine rağmen emekli sandığı neden 6 dereceden malul saydı?vergi indiriminden benimde yararlanma hakkım yokmudur.kısacası bir asker malul olarak haklarımı bilmek isterim.saygılarımla.tşk ederim.
-
Re: Adi malüllük
Aynı iletiyi iki kere yazdığınız için teşekkür ederiz. İlkinde anlaşılmamıştı ikincisinde anladım.
Hakkınızn ihlal edildiğini düşündüğünüz konularda AYİM sine dava açma hakkınız bulunmaktadır. Vazife malülü sayılabilmek için görev sıasında oluşan bir rahatsızlıktan doğan neden ile malül olmak esastır. Örneğin gazilerimizin görev esnasında mayına basıp ayaklarının kopması takip sırasında yaralanma göreve giderken olan bir trafik kazası... Adi malüllük bunların dışındaki etkenlerdir.
Örneğin aynı kişi Ankaradan İstanbul a senelik izine ayrılmış geliyorsa yolda geçirdiği kaza nedeniyle malül olduğunda Adi malül ; Ama bir toplantıya veya bir göreve gelirken kaza geçirip malül olursa görev malülü sayılır.
Diğer bahsettiğiniz konular hizmet yılınıza raporunuza emsallerinizin durumuna göre oluşan alt kategoriler olduğundan bu verdiğiniz bilgi ile doğru yorumlanamayıp sizide yanıltabilir. Bundan dolayı tüm detayları ile bir avukata başvurmanızda ve gerekiyorsa AYİM e dava açmanızda yarar vardır diye düşünüyorum.