Çocuk ve Babalık Bağının Korunması
Merhabalar yaklaşık 6 ay önce boşandım ve mahkeme 4 yaşındaki kızımın velayetini annesine vererek banada her pazar saat 10:00 ile 17:00 arası kızımı alma hakkını tayin etti .
Fakat benim asıl sorunum eski eşim çalışmadığı için ve tüm yazı yalova - armutluda ailesinin yanında geçirerek kızını görmek istiyorsan gel şeklinde saçma sapan uslupla istanbuldan her pazar gelip kızımı almamı söylüyor.
Bu durumda eski eşimin asıl ikametgahı istanbul yazın her yazlığa gidişlerinde kızımı göremeden koca bir yazmı geçireceğim.
Yoksa bunun bir hukuki prosedürü varmı ne yapmalıyım yani bu durumda eski eşim türkiyenin neresine giderse gitsin velayeti onda olduğu için geri dönmesini beklemek zorundamıyım?
Re: Çocuk ve Babalık Bağının Korunması
merhaba,yanlış birşey yazmak istemem hukukcu değilim ama,bende boşandım baba her pazar günü ,dini bayramların ikici günü ve yazın 1 ay yaz tatili için babaya hak verdi,mahkeme kararını tekrar bir okuyun çoçuğunuzla mutlaka tatile gitme hakkınız vardır ,yoksa bu durumda sizin için çok zor ..
Re: Çocuk ve Babalık Bağının Korunması
Alıntı:
istanbullucumhuriyetciler rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar yaklaşık 6 ay önce boşandım ve mahkeme 4 yaşındaki kızımın velayetini annesine vererek banada her pazar saat 10:00 ile 17:00 arası kızımı alma hakkını tayin etti .
Fakat benim asıl sorunum eski eşim çalışmadığı için ve tüm yazı yalova - armutluda ailesinin yanında geçirerek kızını görmek istiyorsan gel şeklinde saçma sapan uslupla istanbuldan her pazar gelip kızımı almamı söylüyor.
Bu durumda eski eşimin asıl ikametgahı istanbul yazın her yazlığa gidişlerinde kızımı göremeden koca bir yazmı geçireceğim.
Yoksa bunun bir hukuki prosedürü varmı ne yapmalıyım yani bu durumda eski eşim türkiyenin neresine giderse gitsin velayeti onda olduğu için geri dönmesini beklemek zorundamıyım?
öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum çocuğunuza olan düşkünlüğünüz sebebiyle,beni eski eşimle aynı şehirde ikamet ediyorum,benim de 4 yaşında bir oğlum var,mahkeme ayda iki gün görüş hakkı vermiş olmasına rağmen ben eski eşime bunu sınırsız kıldım,oğlumun psikolojisini düşünerek ama maalesef o ayda 1 kez bile görmüyor,üzücü bir durum:(bu arada yazın 20 gün ila 30 gün arasında görüş hakkınız mutlaka vardır..)
Çocuk ile baba arasında şahsi ilişki tesisi
Yaklaşık 5 ay önce boşandım ve mahkeme 4 yaşındaki kızımı sadece her pazar saat: 10:00 ile 17:00 arası görmeme izin verdi.
Fakat asıl sorunum annesi yazlığa gittiği için 3 ay boyunca kızımı her pazar göremedim birkaç defa gittim fakat oraya gitmem 4 saat ve dönüşüm 4 saat ve bununla ilgili bi kanun vardır diye düşünüyorum yani kısaca annesi bigün kızımı alıp ağrıya gitse mesela bende her pazar peşindenmi gitmeliyim.Tahminimce kanuni bir detay vardır bu konuda ikamet adresi neresi ise o konuda bi süreç olmalı diye düşünüyorum.Bu durumda hayatım boyunca her pazar anne nerdeyse bende peşindenmi gidicem acil cevap bekliyorum teşekkürler!
Yönetim Notu: Konu başlığınız site kurallarına uygun olmadığı için değiştirilmiştir. Acil-lütfen gibi kelimeleri kullanmak yasaktır. Site kurallarını tekrar okuyunuz.
Re: Çocuk ile baba arasında şahsi ilişki tesisi
Sizlerden cevap bekliyorum teşekkürler!