Msn uzerinden milliyete ve tabiyete hakaret
Degerli forum uyeleri,
Sormak istedigim cok kisa bir konu, beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. Gecenlerde Msn uzerinden konustugum davetsiz bir misafir, bir sure sonra konuyu Turkluge hakarete ve Kurt propagandasi yapmaya getirdi. Sorum su; bu tip konusulanlar ve yazilanlar, herhangi bir merkez veya birileri tarafindan otomatikman surekli takipte ve izlemede tutulup, kisinin uzerine otomatikman gidiliyor mu, (yani tum Msn ler her an her dakika kontrol ve takip altinda mi) yoksa benim bu vatandas hakkinda (yazdiklarini, e-mailini ve IP sini alarak) suc duyurusunda mi bulunmam lazim?...
Tesekkurler, selamlar
Orhan
Re: Msn uzerinden milliyete ve tabiyete hakaret
aynen ıkıcı dedıgınızı yapmalısınız ama bu sadece ıp nosundakı kısının takıbe alındıkdan sonrakı eylemının sıkayetınıze uygun olması sonusu işe yarar aksı halde bırsey ısbat edemezsınınz bır sorun daha var egerkı cafeden sızınle ırtıbat kurmuyorsa
msn dekı tüm konuşmalar an ve an takıp edelır evet ama sadece ABD ve agusturya iş bırlıgınde olur yanı Türkıyede sanmıyorum
cok kesdırme bır cözüm ıstıyorsanız eger adresını özelıme meıl atın gerısını ben hallederım
Alıntı:
trovatore rumuzlu üyeden alıntı
Degerli forum uyeleri,
Sormak istedigim cok kisa bir konu, beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. Gecenlerde Msn uzerinden konustugum davetsiz bir misafir, bir sure sonra konuyu Turkluge hakarete ve Kurt propagandasi yapmaya getirdi. Sorum su; bu tip konusulanlar ve yazilanlar, herhangi bir merkez veya birileri tarafindan otomatikman surekli takipte ve izlemede tutulup, kisinin uzerine otomatikman gidiliyor mu, (yani tum Msn ler her an her dakika kontrol ve takip altinda mi) yoksa benim bu vatandas hakkinda (yazdiklarini, e-mailini ve IP sini alarak) suc duyurusunda mi bulunmam lazim?...
Tesekkurler, selamlar
Orhan
siz kendi bilgisayarınızda onunla olan yazışmalarınızı kaydedin ve savcılığa başvurun
ben şuna da inanıyorum ki türkiyemiz çok güçlü böyle bir durumda o kişiyi bulacak teknolojiye sahiptir
saygılar
Cevaplariniz icin cok tesekkurler. Burdan da sunu cikariyoruz, o halde her han her dakika herkesin neler yazdigini kontrol eden bir mekanizmanin henuz turkiyede olmadigini anliyorum. Yani ben "delilleri toplayip savciliga basvurmadigim" taktirde bu kisinin yakalanmasi cok zor, ancak "ihbar uzerine takibe alinir" gibi bir sonuc cikardim. O gece artik sinirimden adami delete ve ignore etmistim, haliyle de bir sey kaydedemedim. Eger bir daha ki sefere boyle bir sey gelirse dediginiz gibi yapicam.
Selamlar
Alıntı:
trovatore rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplariniz icin cok tesekkurler. Burdan da sunu cikariyoruz, o halde her han her dakika herkesin neler yazdigini kontrol eden bir mekanizmanin henuz turkiyede olmadigini anliyorum.
Böyle bir sistem olamaz.
Anliyorum. Peki son bir sey daha sormak istiyorum, benim yasal yollara basvurmam halinde, IP sinden adresinin tespiti, savcilik karari vs.derken, sahsin bulunmasi asagi yukari ne kadar surebilir? Ya da en fazla ne kadar surebilir?...
Saygilar, tesekkurler...
Süre hakkında herhangi bir cevap veremeyiz. Bu süre, somut olayı inceleyecek savcılık makamının soruşturmasına bağlı bir husustur.
Gencbilge bey kardes, yardiminiza ihtiyacim var, e-mailinizi alabilir miyim uygunsa?
Tesekkurler.
Alıntı:
Gencbilge rumuzlu üyeden alıntı
cok kesdırme bır cözüm ıstıyorsanız eger adresını özelıme meıl atın gerısını ben hallederım
O çok kestirme çözümü bizimle paylaşın ki, bundan sonra aynı forumu açan üyelerimiz de aynı çözümden yararlanabilsin değil mi sayın gençbilge?
Emrah bey, gecenlerde buyuk kulak adinda, her yazilanin bire bir takip edildigini soyledikleri bir istihbarat alma merkezi hakkinda bir seyler soylediler, belki bilginiz yoktu diye soylemek istedim.
Saygilar