Mirastan Payıma Düşeni Almak İstiyorum
Merhaba,
2. evliliğimin 5. yılında eşim vefat etti. Eşimin 2 tane 30 yaş üstü oğlu var. veraset ilamı çıkardık fakat mahkeme açılmadı onlarla aramızda güzellikle mal paylaşımı yaparız sanıyordum fakat olmadı istanbulda 3 farklı ilçede taşınmaz mallarımız var. Ben antalyada kirada yaşıyorum ve zor durumdayım istanbula evime dönmek ise tahammül edilemez bir durum. Ne yapmalı ve kısa sürede halledebilmeli bilmiyorum. yol gösterirseniz sevinirim.
Re: Mİrastan Payima DÜŞenİ Almak İstİyorum
Alıntı:
rosemant rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
2. evliliğimin 5. yılında eşim vefat etti. Eşimin 2 tane 30 yaş üstü oğlu var. veraset ilamı çıkardık fakat mahkeme açılmadı onlarla aramızda güzellikle mal paylaşımı yaparız sanıyordum fakat olmadı istanbulda 3 farklı ilçede taşınmaz mallarımız var. Ben antalyada kirada yaşıyorum ve zor durumdayım istanbula evime dönmek ise tahammül edilemez bir durum. Ne yapmalı ve kısa sürede halledebilmeli bilmiyorum. yol gösterirseniz sevinirim.
Bir avukatın yardımından yararlanmanızı öneririm. Hiç kimseyle karşılaşmak istemiyorsun ki bu ancak işleri bir avukata yüklemekle mümkün olabilir.
Re: Mirastan Payıma Düşeni Almak İstiyorum
Alıntı:
rosemant rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
kanunlar esinizin cocukları ile mirasa ortak oldugunuzda yasal miras payınızın mirasın 1/4 üdür saklı miras payınız ise altsoy veya ana ve baba zümresiyle birlikte mirasçı olmanız halinde yasal miras payının tamamı, diğer hallerde yasal miras payının dörtte üçüdür
bu durumda vakit kaybetmeden bir avukata gidin ve size yardımcı olmasını isteyin
bi adet arsamız bulunmakta değeri 150000ytl fakat müteahhit bize arsa karşılığı 3 daire veriyor. böylece deger artmakta.
bu durum göz önüne alınırmı?
Veraset ilamından sonra veraset ve intikal vergisi beyannamesi vermeniz,
veraset ve intikal vergisini ödemelisiniz.
Vergi borcu kalmayınca taşınmazların bağlı bulunduğu tapulara giderek her gayrimenkuldeki hissenizi kendinize geçirebilirsiniz.
Önceden eşinizin çocuklarıyla anlaşıp taksim anlaşması yapmanız da mümkün.
Eğer taksim yapılması mümkün değilse,
1. gayrimenkullerin satışı için izale-i şuyu davası açılabilir. Gayrimenkul açık arttırmayla satılır, size hissenize düşen para verilir.
2. gayrimenkullerin gelirinden (kira vs.) hisseniz oranında faydalanmak için ecrimisil davası açılabilir.
istanbulda 3 farklı yerde taşınmaz mülklerimiz var. Herbiri için bulundugu yerdemi ayrı dava mı açmalıyız? Yoksa tek davamı ile olurmu farklı cevaplar duydum emin değilim