Mahkeme Kararı İle Atılma

Merhabalar öncelikle sitede emeği geçen herkese teşekkür ederim.Ben askeriyede muvazzaf bir subayım.Kendimce haklı sebeplerim dolayısıyla sivile geçmek istiyorum.İstifa hakkım olmadığı için ticaret yapmaktayım.Fakat mahkeme kararı ile atılınca(ticaret yapmak suçu) salt askeri suç olmadığı için sabıka kaydıma işlenir mi?Sivilde bir devlet memurunun ticaret yapması bir yıl kıdem durdurma suçu ile cezalandırılıyor bildiğim kadarıyla.Bu durum sabıka kaydıma işlense dahi üniversite hastanelerinde asistan olmama engel mi?Hangi suçlar mahkeme kararı ile atılmaya girer cevap verirseniz çok sevinirim...

Re: Mahkeme Kararı İle Atılma

Emekli sandığı kanunu 104. maddede şöyle demektedir: 39 uncu maddenin yetersizlik ve disiplin sebepleri hariç olmak üzere (e) ve (f) fıkralarıyla 92 nci maddede gösterilenler, kurumlarda emeklilik hakkı tanınan vazifelerde çalıştırılamazlar.Bu kanundan şunu çıkarabilir miyim?Üniversite hastanelerinde asistan olduğunuz takdirde emekli sandığına bağlısınız lakin emeklilik hakkı tanınan bir iş olmadığı için üniversite hastanelerinde asistan olabilir miyim?Ne olsa 4 yada 5 yıllık geçici bir görev.Bu soruya vereceğiniz cevap belkide binlerce kişinin kafasındaki sorulara cevap olacaktır.Saygılarım ile.

Biz işin askeri ceza bölümüne yardımcı olmaya çalıyoruz emekli sandığı boyutuna cevap vermek ne haddimize.

tıcaret yapmak sucu sırf askerı suc degıldır.bu yuzden para cezasına cevrılebılır.ote yandan sırf askerı suc olmadıgı ıcın sivil sabıka kaydına gecer.buda dezavantajıdır.memuriyetınızı engelleyebılır.unıversıte asıstanlık baslarken cumhuriyet savcılıgından sabıka kaydınızı mutlaka isteyıp dosyaya koymaya calısacaktır.

herkese selamlar.dr_olecranon sizinle kader ortağıyız bende ticaret yapıyorum muhtemelen abimsiniz anlarsınız ne demek istediğimi.ben bu işi yaklaşık 1 yıldır araştırıyorum.ticaretin farklı şekilleri var bu türk ticaret kanununda belirtilmiştir.mesela adi dükkan açmak bordrolu olarak bir dükkanda çalışmak müdür konumunda olmak limited şirketi ortağı olmak vs. hepsi ticaret yapmaktır.ltd ortağı olmak şu anda devlet memurları için serbesttir dolayısıyla sırf askeri suçtur ancak paraya çevrilmesi hakim takdirindedir.ayrıca dükkan açan bir muvazzaf subay ilişiği kesildikten sonra tus sınavına girebilmiştir.adli sicil kaydı temizdir.önemli olan ticaretin nasıl yapıldığı bildiğim kadarıyla yalnızca yönetici vasfında olan kişiler için sorun oluyor bu.emekli sandığının bağlayıcı hükmü madde 104 fakat bir de dip not var.çalıştırılmaması gerektiği halde çalışanlardan 2 terfi süresini dolduranlar(2x365)haklarını geri elde ederler.tamamen beynimin durduğu bir noktadır bu konu.ancak yeni gelcek olan genel sağlık sigortası bu sorunu ortadan kaldırırmı ssk ES bağkur birleşince ortak bir kanunları mı olur bunu bilemiyorum.herşey tam anlamıyla bir muallak.
herkese esenlikler dilerim.

Herkese merhaba..Siteyi kuran, emeği geçen arkadaşları kutlarım..
Ben Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan bir subayım.2007 ekim ayında ticari şirket açmaktan yargılanarak ceza aldım.Cezamı önce 2 ay,sonra 1ay 20 gün hapis en sonunda da 1500 ytl para cezasına çevirdiler.Aralık ayında TBMM ye bir tasarı verildi:
''TBMM Başkanlığına sunulan Askeri Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, ticaretle uğraşan veya hastane kuran askeri personele ilişkin cezalar artırılıyor.Tasarıya göre, ticaret yapan askerlere verilen 2 aydan 6 aya kadar olan hapis cezası, 3 aydan 2 yıla çıkarılacak. Buna göre, ticaret yapan veya yaptıran veya ticari ve sınai kuruluşlarında görev alan subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.Ayrıca ek maddelerde yer alan(TSK'dan ayırma cezası) fer'i ceza da kaldırılacak''
Fakat bugün itibariyle henüz bu tasarı kanunlaşmadı..Şu anda hala yürürlükteki kanuna göre ikinci mahkemede bana 3000 ytl ve TSK'dan ayırma cezası verilecekti.Eğer bu tasarı ikinci mahkeme sürecimde kanunlaşırsa 
bana etkisi nasıl olur.hangi kanuna göre ceza alırım?En önemlisi bu şekilde
TSK 'dan atılabilir miyim?

Herkese merhaba..Siteyi kuran, emeği geçen arkadaşları kutlarım..
Ben Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan bir subayım.2007 ekim ayında ticari şirket açmaktan yargılanarak ceza aldım.Cezamı önce 2 ay,sonra 1ay 20 gün hapis en sonunda da 1500 ytl para cezasına çevirdiler.Aralık ayında TBMM ye bir tasarı verildi:
''TBMM Başkanlığına sunulan Askeri Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, ticaretle uğraşan veya hastane kuran askeri personele ilişkin cezalar artırılıyor.Tasarıya göre, ticaret yapan askerlere verilen 2 aydan 6 aya kadar olan hapis cezası, 3 aydan 2 yıla çıkarılacak. Buna göre, ticaret yapan veya yaptıran veya ticari ve sınai kuruluşlarında görev alan subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.Ayrıca ek maddelerde yer alan(TSK'dan ayırma cezası) fer'i ceza da kaldırılacak''
Fakat bugün itibariyle henüz bu tasarı kanunlaşmadı..Şu anda hala yürürlükteki kanuna göre ikinci mahkemede bana 3000 ytl ve TSK'dan ayırma cezası verilecekti.Eğer bu tasarı ikinci mahkeme sürecimde kanunlaşırsa 
bana etkisi nasıl olur.hangi kanuna göre ceza alırım?En önemlisi bu şekilde
TSK 'dan atılabilir miyim?

Alıntı:

drmagdur rumuzlu üyeden alıntı

herkese selamlar.dr_olecranon sizinle kader ortağıyız bende ticaret yapıyorum muhtemelen abimsiniz anlarsınız ne demek istediğimi.ben bu işi yaklaşık 1 yıldır araştırıyorum.ticaretin farklı şekilleri var bu türk ticaret kanununda belirtilmiştir.mesela adi dükkan açmak bordrolu olarak bir dükkanda çalışmak müdür konumunda olmak limited şirketi ortağı olmak vs. hepsi ticaret yapmaktır.ltd ortağı olmak şu anda devlet memurları için serbesttir dolayısıyla sırf askeri suçtur ancak paraya çevrilmesi hakim takdirindedir.ayrıca dükkan açan bir muvazzaf subay ilişiği kesildikten sonra tus sınavına girebilmiştir.adli sicil kaydı temizdir.önemli olan ticaretin nasıl yapıldığı bildiğim kadarıyla yalnızca yönetici vasfında olan kişiler için sorun oluyor bu.emekli sandığının bağlayıcı hükmü madde 104 fakat bir de dip not var.çalıştırılmaması gerektiği halde çalışanlardan 2 terfi süresini dolduranlar(2x365)haklarını geri elde ederler.tamamen beynimin durduğu bir noktadır bu konu.ancak yeni gelcek olan genel sağlık sigortası bu sorunu ortadan kaldırırmı ssk ES bağkur birleşince ortak bir kanunları mı olur bunu bilemiyorum.herşey tam anlamıyla bir muallak.

herkese esenlikler dilerim.

dr_magdur msn ni verir misin?ya da beni kaydedersen sevinirim  ticaret olayına girecem ama şu an hiç bilgim yok.konuşmak istiyorum..

Acaba bu yasa tasarısı şu anda onaylandı mı ?
Ya da bu tasarının kanunlaşıp kanunlaşmadığını nerden öğrenebilirim?

Alıntı:

kemkose rumuzlu üyeden alıntı

Acaba bu yasa tasarısı şu anda onaylandı mı ?
Ya da bu tasarının kanunlaşıp kanunlaşmadığını nerden öğrenebilirim?

Onaylanmadı.