Bu davayı kendi davanız gibi görüp yanıtlar mısınız?
Merhaba benim bir konuda yardiminiza ihtiyacim var.
Babaannemin babasi Mehmet Bey,vaktiyle Rumlara ait olan Istanbul Besiktas Ortakoy deki 8 donumluk arazide calismis ve Rumlarin ulkeyi terketmesi sonucunda bu arazi Mehmet Bey'e verilmistir ve Mehmet Bey orada calisip 11 cocugunu burada buyutmus,orayi yesertip isletmistir.Ve o sirada Ataturk'un cikardigi kanuna gore 12 sene kim bir yerde yasayip orayi yesertirse o arazi onun olur diyerek bu arazi artik o aileye kalmistir.Mehmet Bey olunce bu arazi onun cocuklarina kalmistir.Turgut Ozal zamaninda cikarilan kanuna gore tapu tahsis belgesi cikarilmasi icin gerekn tum islemler yapilmasina ragmen sonucunda bu belge alinamamistir.Bunun sebebi olarak da arazinin ongorunum oldugu soylendi.Basindan beri 1997 ye kadar bu arazinin tum vergileri odendi.Vergiyi odemeyi devam ederken bize buranin Yilmazlar Insaat a satildigi soylendi.Sonucunda arastirmalarimiz sonucunda bu arazinin ongorunum olmadigini ogrendik ve elimizde bunu kanitlayan belgeler de bulunmaktadir ve o zamandan itibaren de hic bir vergimiz alinmamistir.Bu arazinin halen yarisi belediyeye aittir fakat butun cabalarimiz sonucunda hicbir sonuca ulasamadik.Ve su anda bu arazinin uzerinde luks konutlar bulunmaktadir.bunun sonucunda babaanneme ve kardeslerine Ayazaganda para karsiliginda daireler verildi fakat babaaannem bunu kabul etmedi.Belediye ile gorusmelerimiz sonucunda bize hakli oldugumuz soyleniyor fakat bir sonuc yok.Biz ne yapabilirz lutfen bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirz.tesekkurler
Re: bu davaya kendi davaniz gibi gorup yanitlarmisinizz
Niye kendi davamız gibi görelim onu anlayamadım ?
cunku simdiye kadar cok ugrasilmistir ve hic bir sonuc alinamamistir.bize bu konuda yardimci olabilirmisiniz peki??
Kendi davamız olsaydı, olaydaki benim kardeşim olsaydı, arazi benim olsaydı gibi davranmamız beklenilemez. Avukatınıza danışmanız önerilir.
merhabalar..
verdiginiz bilgilerle olayi cozumlemek cok guc,elinizde ne tur belgeler var?
arazinin tapusu var mi?
lux konutlarin tahmini degeri ney?
vs.
bu nedenle bir avukata danismanizi siddetle tavsiye ederim.
saygilar.