Re: tedavi yolluğu-ek ders..
Ben hukukçu değilim. Size fikir verebilmek için yazıyorum.
Tedavi yolluğuna ilişkin düzenlemeler 6245 sayılı harcırah kanunu ve 2007 yılı Tedavi yardımına ilişkin uygulama tebliğinde yapılmıştır. Ek ders ile tedavi yolluğu birbirinden ayrı düzenlemelrdir. Bu nedenle yalnız birisi için ödeme yapılır ibaresine rastlayamazsınız. Bu ikisinin ödeneceği anlamına gelmez. Bahsettiğiniz genelgede de ayakta geçen tedavinin yalnızca 4 günü için ek derse müstehak olacağınız açıktır. Yapılan uygulmanın doğru olduğu kanaatindeyim. Ancak harcırahın tahakkukunda eksiklik bulunabilir. Buna dakkat edebilirsiniz.
Tedavi yardımına ilişkin uygulama tebliği sıra no: 8 Şöyle:
2.5 tedavi yolluğu ve gündelikler.
Tedavi amacıyla memuriyet mahalli dışına sevk edilenlere 6245 sayılı Harcırah Kanununun 18 inci maddesinin (c) bendi hükümlerine göre yol masrafı ve gündelik ödenir. Gündelik, tedavinin başlamasına kadar geçecek günler ( bu süre beş günü geçemez.) ile sağlık kurumu tarafından öngörülmesi kaydıyla ayakta tedavi gördüğü günler için verilir. Yatarak tedavide geçen süreler için gündelik ödenmez.
Memuriyet mahalli dışına sevk işleminde yol masrafı, hastanın bulunduğu yer ile sevk edildiği sağlık kurumunun bulunduğu yer arasındaki mutat taşıt ücreti esas alınarak ödenecektir. Ancak, sağlık kurumunca hastanın memuriyet mahalli dışına sevk işlemi sırasında ilgili hekim tarafından, hastalığın ne olduğu, mutat taşıt ile seyahat edememe ve ambulans veya uygun görülen herhangi bir taşıtla gitmesinin gerekçelerini belirten ayrı bir rapor düzenlenmesi ve bu raporun başhekimlik tarafından da onaylanması halinde ambulans ücreti veya uygun görülen taşıt bedeli ilgilinin kurumunca ödenecektir.
Ayrıca bunlara anılan Kanunun 33 üncü maddesinin (d) fıkrasına göre yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri belgelendirmeleri halinde, belge bedelini aşmamak ve her defasında on gün ile sınırlı olmak üzere gündeliklerinin tamamına kadar olan kısmı ödenecektir.
Sağlık kurumuna ait ambulans ile memuriyet mahalli dışına yapılan hasta nakil ücreti ve acil ambulans ücreti hastanın kurumunca 07/12/2006 tarih, 26369 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları İle Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği”nin 28 inci maddesi gereği belirlenen fiyatlar dikkate alınmak ve rayiç bedeli aşmamak üzere ödenir. Ancak, hasta nakillerinde hastanın ambulansla sevkinin gerekliliğinin ilgili hekim tarafından tevsiki gerekmektedir.
Resmi sağlık kurum ve kuruluşları arasındaki hasta nakilleri ile diyaliz ve kemoterapi tedavileri için hasta naklinde kullanılacak hasta servis hizmetleri, ilgili mevzuat çerçevesinde döner sermaye imkanları ile karşılanabilir.
Tedavi gördüğünüz ilde İkametgah yeri ile hastane arasındaki gidiş geliş mutat taşıt ücretini ve konaklamanıza ait gideri beyan edip isteyebilirsiz.
Re: Tedavi yolluğu-ek ders..
Ben mutemetlik yapıyorum ve yapılan uygulama kesinlikle doğru