Yeditepe Hukuk Hakkındaki Düşüncelerinizi Öğrenebilir Miyim?
Printable View
Yeditepe Hukuk Hakkındaki Düşüncelerinizi Öğrenebilir Miyim?
masonların istila ettiği bir okul
''masonların istila ettiği bir okul'' olduğuna nasıl karar verilmiş anlayamadım. Yeditepe Hukuk her geçen yıl puanlarını yükselten ve çok iyi öğretim üyelerine, profesörlere sahip olan bir okul. Diğer hukuk fakültelerinden farklı olarak ders sayısı fazla (1. sınıfta 10 ders, 4. sınıfta 16 ders olduğu oluyor.). Legal terminology (hukuk ingilizcesi-terminolojisi) dersleri var ve bunu anadili ingilizce olan hukukçulardan alabiliyorsunuz. Ayrıca Nami Barlas, Erhan Adal, Köksal Bayraktar, Feroz Ahmed ve daha nicelerinden ders alabilme şansına sahipsiniz. Dekanı Haluk Kabaalioğlu avrupa hukuk fakülteleri birliği başkan yardımcısı seçilmiştir.
Hocalar veya eğitim seviyesi hakkında hiçbir şey söyleyemem, yalnız şunu söylemeliyim ki ders sayısı çok fazla ve seçimlik olması gereken birçok ders zorunlu olarak okutulmakta. Biraz para politikası gibi geldi bana bu durum açıkçası. Ayrıca bunun yanında her öğrenci özel hukuka ilişkin dersleri zorunlu olarak almak zorunda değil. Örneğin American Law of Contracts gibi bir dersin zorunlu olması kadar saçma bir şey yok bana göre. Herkes bunu öğrenmek zorunda değil. Veyahut Anglosakson Hukuku ile ilgili dersler de keza aynı şekilde.