Zorunlu Şirket Değişikliği
Merhabalar,
15 Ocak 2006 tarihinde işe başlamıştım. Bizim çalıştığımız alan şirkete bağlı bir departman iken, 1 Ocak 2007 tarihinde bizi bu şirketin sahibi, yeni kurduğu bir şirket olarak ayırdı. 1 seneden fazla çalışanlara tazminatları verildi. Benim 1 senemin dolmasına 15 gün kaldığından (dolmadığından) bana tazminat veremiyeceklerini söylediler ve ileride iş ile ilişkimin kesilmesi halinde 15 Ocak 2006 dan beri kesintisiz çalışıyormuşum gibi tazminat vereceklerine dair bir imzalı kağıt verdiler, bana da imzalattılar. Oysa ben 1 senelik tazminatımı herkes gibi istiyordum. Bu uygulama doğru mudur?
Saygılarımla.
Re: Zorunlu Şirket Değişikliği
İşyeri değişmemeişse işyerinin devri sözkonusudur. Bu nedenle de ileride iş sözleşmesi sona erdiğinde iki şirketteki sürelere birleştirilerek haklarınız hesaplanır. Bu aşamada tazminat istemenizin yasal dayanağı yoktur. Selam.
Teşekkürler, fakat devir yapmadıklarını söylediler. İş yeri aynı yer, iş de aynı iş fakat devir yapmadıklarını kendi söylediler. ilk işyerinin KDV fazlası vardı herhalde, çalışanların tazminatlarını bu şekilde masraf gösterdiler. Bu durumda ne olur?
Sn.sub; A şirketinin bir departmanında çalışırken,bir sebeple firma departmanın işlerini yapmak üzere B şirketini kurmuş ve A şirketindeki departmanda çalışanların kıdem tazminatlarını ödeyip b şirketinde sıfırlanmış kıdem ile çalıştırmaya devam etmiş.Siz 1 yılınızı doldurmadığınız için kıdem tazminatına hak kazanmadığınızdan kıdem tazminatı alamamışsınız.Firma sizi aynı adresteki A firmasından yeni kurulan B firmasına tüm haklarınızla birlikte geçirmiş.Yani Afirmasındaki çalıştığınız departmanın işlerini yeni kurulan firmaya devretmiş.Yeni firmada kıdem tazminatı hakedecek şekilde sözleşmeniz feshedildiğinde herhangi bir kaybınız olmadan ilk günden beri o firmada çalışıyormuşsunuz gibi tazminatınız hesaplanır.