Haksız Şikayet Nedeniyle Maddi ve Manevi Tazminat
Merhabalar.... Forumlarda benzer bir sorun bulamadığım için, yeni başlık açmak zorunda kaldım...
Yaklaşık bir ay önce, çalıştığım işyerine Oto Hırsızlık Bürosu'ndan gelen bir polis ekibi, iki yıl önce otosu çalınan bir şahsın, benim arabamı yolda gördüğünü ve üzerindeki çiziklerden bu arabanın, iki yıl önce çalınan arabasına tıpa tıp benzediğini bildirerek C. Savcılığına başvurduğunu; C. Savcılığının talimatı ile arabama el koymak ve beni de emniyete götürmek zorunda olduklarını bildirdiler... Eski bir yönetici olmam nedeniyle, bana kelepçe vurmayarak, işyerimde rezil etmediler... Arabamı götürüp teslim ettim ve ifade verdim... Arabam Kriminal Labaratuarı'nda incelendikten sonra, bahsedilen çalıntı otoyla bir ilgisinin bulunmayıp, orijinal olduğu anlaşılarak, 5 gün sonra tarafıma teslim edildi... İşyerime gelen polis ekibinin daha önce ikamet adresime gelip binayı kuşattığını ve komşularımı benim hakkımda sorguya çektiklerini öğrendim... Özetle, hem ikamet çevremde ve hem de işyerimde haksız yere rezil oldum...
Şimdi, ben, hakkımda haksız şikayette bulunan şahısa karşı maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açabilir miyim ? Ne kadar bir tazminat istemem uygun olur ? Ya da tavsiyeleriniz neler olur...
Re: Haksız Şikayet Nedeniyle Maddi ve Manevi Tazminat
Uğradığınız manevi acının tatmin edilmesi amacıyla manevi tazminata hükmedilebilir. Zarar sizin zararınızdır, dolayısıyla talep edilecek miktarı siz belirlemelisiniz. Avukatınıza danışmanızda büyük fayda vardır.
Teşekkürler Sn. Yavuzcan... Tereddüt ettiğim bir konu da, husumetin kime yöneltileceği... Yani, tazminatı devletten mi talep etmeli yoksa, şahıstan mı ?
Şahıstan talep ettiğimde, şahıs "ben polislere 'gidip evi kuşatın, komşularını sorguya çekip adamı rezil edin' demedim" derse mahkeme itibar eder mi...
Bu konuda emsal karar ekleyebilen olursa, memnun kalacağım....
Karşınıza şu cümle çıkarsa şaşırmayınız; "Şikayet hakkı Anayasal bir haktır".