-
Tazminat Haklarım
Merhaba,
Ben yeni bir üyeniz olarak böyle bir siteye kayıt oılmaktan son derece mutluyum çünkü çalıştığımız iş yerlerinde yasal haklarımızı sorduğumuz zaman bize genelde iş yerleri kendi çıkarları doğrultusunda bilgiler vermektedir.
Benimde sizlere iş yerinde ki mağduriyetimle ilgili bir sorum olacak;
-01.06.2005 tarihinden bu yana bir iş yerinde çalışmaktayım ve yakın bir dönemde askerlik hizmetim nedeniylke işten ayrılacağım fakat iş yerinin bana öngördüğü tazmainat tutarı çok düşük ve bende olayı mahkemeye taşımayı düşünüyorum.
-Birincisi 12 saat çaılkşmaktayım ve hiçbir mesai ücreti almıyorum ayrıca aylık maaşımda 8 saat üzerinden ödeniyor.
-Elimde departman müdürüm imzalı haftalık çalışma programı bulunmaktadır ama eskiye dönük olanlarda benim ismim yoktur sadece yeni programda vardır.
-Resmi ve dini bayramlarda almamız gereken ücretleride hiçbir zaman alamadım.
-Ücretsiz izinler kullandım ve bu izinleri kullanırken bana imzalatılan belgeler vardı o belgelerde de her türlü hakkım saklı kalmak kaydıyla ve geçmişe dönük hiçbir alacağımın bulunmadığına dair imzalar attırıldı.
-Ayrıca 8 saatlik haftalık yasal çalışma programlarına imza attırdılar.
Benim sizlere sormak istediğim,
Ben mahkemeye başvurduğum takdirde sonucu lehimemi yoksa aleyhimemi olur?
Eğer lehime olursa mahkeme ne kadar zamanda sonuçlanır?
Kıdem tazminatı,mesai ücretleri,resmi ve dini bayramlardan doğan haklarımın tutarını alabilirmiyim ve tüm alacaklarımın tutarı ne kadar olacaktır?
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...
-
Re: Tazminat Haklarım
Sayın Süleyman Ünal;
Dava açtığınızda kazanıp kazanamayacağınızı soruyorsunuz. Bu konuda iki ihtimal var. Dava açarsanız ya kazanırsınız ya kaybedersiniz. Başka ihtimal göremiyorum.
Şaka bir yana, bu sorunuza net cevap vermek çok zor. Verdiğiniz biliglerle bu konuda kesin bir şey söylenemez. İddialarınızı kanıtlamanız halinde kazanma ihitmali yüksektir. Ama en iyisi, yakınızdaki bir avukatla görüşmenizdir.
Alacaklarınızı hesaplayabilmemiz için müneccim olmamız gerekir. Ücretinizin dahi ne olduğunu bilmiyoruz. Nasıl hesaplama yapılabilir. Kaldı ki, ücreti bilsek dahi ne kadar fazla mesai yaptığınız, ne kadarını kanıtlayabildiğiniz, tatil günleri çalışmaları konusu tamamen muğlak. Bu durumda hesaplama yapılmasının bir anlamı yok. Çünkü, hesaplamaya yarayacak kesin veriler yok.
Selamlar.