Sigorta yok iş kazası yardım
Bir iş yerinde 3 ay kadar çalıştım sigorta evraklarımız istendi sigortamızın yapıldıgı söylendi. Ancak iş kazası geçirdim özel bir hastenenin aciline gittim. 10 günlük yatak istirahati aldım.
Bana zorla iş yeri alakam olmadığı beyan eden bir belge imzalattılar. Alacaklarımıda alamadım
02 07 2007 de kaza geçirdim 10 günlük istirahat aldım.iş veren hemen aynı gün beni işe girdi göstermis. evraklarda 02 07 2007 de işe başlama 03 07 2007 dede sigorta girişim var. Sigorta giriş evrakında benim imzam taktil edilmiş.
Ancak her hangi bir maş bodrosu yada işe girdiğime dair bir evrak yok sadece bana şahit olabilecek arkadaşlar var orada çalışmış.
Bu durumda ben alacaklarımı nasıl almam gerek. Maddi yada manevi bir tazminat davası açılabilirmi. Bir kaç kişiye sordum kulaktan dolma sigorta avutakı bakar sen bir şey alamazsın sigorta alır dedi. Ben kayıplarımı nasıl telafi ederim. Gerek alacaklarımı gerekse istiratte geçirmiş olduğum günlerin parasını nasıl telafi ederim
TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR
Re: Sigorta yok iş kazası yardım
öNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN
İŞ SÖZLEŞMESİ YAPISI İTİBARI İLE BİR GEÇERLİLİK ŞARTINA BAĞLANMAMAIŞ OLUP YAZILI VEYA SÖZLÜ YAPILABİLİR.
AYRICA İŞÇİ FİİLEN İŞ BAŞLAMASI İLE BİRLİKTE KANUNA GÖRE SİGORTALI SAYILMAKTADIR.
İŞ VEREN İÇİN BİLDİRİM ZORUNLULUIĞU VARDIR.
GEÇERLİ ŞAHİTLERİN BULUNAMSI DURUMUNDA SİGORTA TESPİT VE MADDİ MANEVİ TAZMİNAT DAVALARI AÇILABİLİR
SİGIRTALILIK DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN LİNK VERİYORUM BURADAKİ KAYITLARA GÖREDE KARA VERİLEBİLİR
http://app.ssk.gov.tr/SigortaliHizmet/jsp/tcknoGir.jsp
Re: Sigorta yok iş kazası yardım
Alıntı:
hikmetsm rumuzlu üyeden alıntı
öNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN
İŞ SÖZLEŞMESİ YAPISI İTİBARI İLE BİR GEÇERLİLİK ŞARTINA BAĞLANMAMAIŞ OLUP YAZILI VEYA SÖZLÜ YAPILABİLİR.
AYRICA İŞÇİ FİİLEN İŞ BAŞLAMASI İLE BİRLİKTE KANUNA GÖRE SİGORTALI SAYILMAKTADIR.
İŞ VEREN İÇİN BİLDİRİM ZORUNLULUIĞU VARDIR.
GEÇERLİ ŞAHİTLERİN BULUNAMSI DURUMUNDA SİGORTA TESPİT VE MADDİ MANEVİ TAZMİNAT DAVALARI AÇILABİLİR
SİGIRTALILIK DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN LİNK VERİYORUM BURADAKİ KAYITLARA GÖREDE KARA VERİLEBİLİR
http://app.ssk.gov.tr/SigortaliHizmet/jsp/tcknoGir.jsp
teşekkür ediyorum sağolun