-
Haciz
Bir mağazadan yaptığım alışveriş taksitleri için yaptığım havaleler mağazanın hesabında gözükmüyor ve benim maaşıma haciz geldi.Mağazaya gittim dekontlarımı gösterdim onlar geri çekeceğiz dediler.Haciz başladıktan sonra hemen geri çekilmesi mümkün mü? Veya benim ne yapmam gerekir?
-
Re: HACİZ
Maaşınıza haciz gelmeden önce size ödeme emri gelir. Firmaya götürüp gösterdiğinizi söylediğiniz o dekontları bu ödeme emrine itiraz etmekte kullanmalı idiniz. Bu ödeme emri için mal beyanında bulunmadı iseniz ayrıca ceza davası açılabilir. Firmanız haczi geri çekmesini beklemek pek doğru bir yol değil. Menfi tesbit davası açın. Borcunuz olmadığını ispat edin derim.
Saygılarımla.
-
Peki borcu taksitlendirip haczi kaldırmak mümkün mü ? Yeni bir iş bekliyorum o iş yerine borçlu olarak gitmemek için ne yapmam gerekir.Tamamını bir seferde ödemem mümkün değil.
-
Bakın ben sorunuza göre yanıt verdim. Siz elinizde belgeleriniz olduğunu söylediniz. Ödedi iseniz neden tekrar ödeyesiniz? İcra müdürlüğüne biri peşin olmak üzere borcu 4 taksitte ödemeniz mümkündür. Bunun dışındaki taksit anlaşmalarını alacaklı veya vekili konuşarak ve kabul etmeleri halinde yapabilirsiniz.