Alkollü araç kullanma, ehliyete el koyulması
Merhaba alkollu arac duye yazdım ama anlatacagklarımdan sonra kanaatlerınızı beklıyorum.Arkadasımla ıl dısnda bır gece alkol aldım otelımıze yatmaya geldık fakat aracımızı yanlıs parka cektık o arada otel onune trafık polıslerı gelerek aracımızı cekıcıye bındırmıslerdı bunun sonucunda polıslerle tartısmaya gırdık ve olaylar kavga etmemıze kadar buyudu benı ve arkadasımı karakola goturduler arkadasımı pıjamaları ıle polıse mukavemetten dolayı bızı ıcerı aldılar ellerımıze kelepce vurdular ve dayak attılar bunun karsında bız hıcbır kanun dan yararlanamadıgımız gıbı gece saglık ocagından dayak yedıgımıze daır raporda alamadık taartıstıgımız polısler dısarda oldukları ıcın raporlarını almıs ve davacı olmuslardı bızden.Uzerımızdekı esya teslımatı yapılmadan once gorevlı polısler ve trafık polıslerı bana haber vermeden kırmızı ısık ıhlalı ve alkollu arac kullanmaktan 500 ytl ceza kesmısler ehlıyetımede el koymuslar savcılıgı cıkarıldıgımızda ıtıraz etmeme ragmen tutuklanmam talep edıldı hıcbır hak sahıbı olamadım bu konuda bana yardımcı olmanızı ıstyorum arac surerken yakalanmadıgım ehlıyetıme el konulabılırmı?Gerı ıadesı mumkunmudur veya nasıl bır ıtırazda bulunabılırım yardımlarınız ıcın tesekkurler.
Re: Alkollü araç kullanma, ehliyete el koyulması
Alıntı:
wolf_kaptan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba alkollu arac duye yazdım ama anlatacagklarımdan sonra kanaatlerınızı beklıyorum.Arkadasımla ıl dısnda bır gece alkol aldım otelımıze yatmaya geldık fakat aracımızı yanlıs parka cektık o arada otel onune trafık polıslerı gelerek aracımızı cekıcıye bındırmıslerdı bunun sonucunda polıslerle tartısmaya gırdık ve olaylar kavga etmemıze kadar buyudu benı ve arkadasımı karakola goturduler arkadasımı pıjamaları ıle polıse mukavemetten dolayı bızı ıcerı aldılar ellerımıze kelepce vurdular ve dayak attılar bunun karsında bız hıcbır kanun dan yararlanamadıgımız gıbı gece saglık ocagından dayak yedıgımıze daır raporda alamadık taartıstıgımız polısler dısarda oldukları ıcın raporlarını almıs ve davacı olmuslardı bızden.Uzerımızdekı esya teslımatı yapılmadan once gorevlı polısler ve trafık polıslerı bana haber vermeden kırmızı ısık ıhlalı ve alkollu arac kullanmaktan 500 ytl ceza kesmısler ehlıyetımede el koymuslar savcılıgı cıkarıldıgımızda ıtıraz etmeme ragmen tutuklanmam talep edıldı hıcbır hak sahıbı olamadım bu konuda bana yardımcı olmanızı ıstyorum arac surerken yakalanmadıgım ehlıyetıme el konulabılırmı?Gerı ıadesı mumkunmudur veya nasıl bır ıtırazda bulunabılırım yardımlarınız ıcın tesekkurler.
merhaba woly kaptan
polisin kelepçe takma konusunda geniş yetkisi vardr alkollü oldugunuz için belki bir taşkınlık yapmış olabilirsiniz ...ancak polis memurlarının böyle davranması hiç hoş karşılanacak bir durum degil .resmen görevlerini kötüye kullanmşlar .böyle alkolu kişilerin yakalanması durumunda karayolları trafık kanunu geregince sanırım belli bir süre için ehliyetlerine el konulmakta.. ama bence sizin sorununuz bu degil dayak atma olmalı.. öncelikle sizi karakoldan hemen sonra adli tıp kurumuna götürmeleri ordan rapor almaları gerekirdi...polislerden davacı olmanız mümkün eger olay yeni ise darp izleri mevcut ise bir an önce mhkm ye başvurun darp izleriyle ilgili rapor alın...
saygılar...
Re: Alkollü araç kullanma, ehliyete el koyulması
gıft kardesım ıskenbeden atılan bısey yok sahıtlı ıspatlı 2kısıyız benım kımseyı kandırmaya veya oyalamaya art nıyetlı de degılım sadece basıma gelen bır olayı anlattım paylastım ve yardım ıstedımdelıl var ama davalılar ortada yok mahkemeye bıle cıkmadılar orada yedıgımız dayagı sen yesen sende bızım gıbı oradan kurtulmak ıcın her ımzayı atar ve atılı sucu kabul edersınız allah kımsenın basına vermesın