-
Boşanma başvurusu
Merhabalar,
Eşimden boşanabilmek için adli tatilin bitmesini bekliyorum, anlaşmalı boşanmak istiyoruz. Bir kaç sorum var, yanıt alabilirsem çok sevinirim?
Avrupa yakasında oturuyorum, nereye, hangi belgelerle başvurmam gerekir? Davacı ve davalı olarak başvuru sırasında orada bulunmamız gerekiyor mu?
İki tarafında imzasını içeren protokol başvuru sırasında mı, yoksa mahkeme sırasında mı gerekli?
Dava için tahminen kaç gün sonrasına gün verilir? Dava tarihi ne zaman belli olur?
Şimdiden teşekkürler
-
Re: Boşanma başvurusu
Bu konuda daha önce yöneltilmiş ve cevaplanmış birçok forum mevcuttur, lütfen forum açmadan önce sitemizi inceleyiniz.
Özetle, sizin ya da eşinizin ikametgahının bulunduğu yer Aile Mahkemesi'ne dava açmanız, hazırlayacağınız protokolü en geç duruşma günü mahkemeye ibraz etmeniz gerekmektedir. Evliliğiniz 1 yılı doldurmadı ise anlaşmalı boşanma davası açamazsınız, bu hususu da göz önünde bulundurunuz. Duruşma gününe ve davanın sonuçlanmasına ilişkin sorularınızın cevabı mahkemenin iş yoğunluğuna göre değişir, net bir yanıt vermek mümkün değildir. Hukuki süreçte avukat yardımı almanızda fayda bulunmaktadır.
-
sayın dilek hanım bu siteye yeni üyeyim benim de size sormak istediğim birkç sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
ben adanada özel bir şirkette satış müdürü olarak çalışmaktayım 9 yıllık bir evliliğim ve 8 yaşında bir oğlum var eşimle anlaşarak evlendik ama neden se 2 yıldan beri aramız bozuk ben şu an ayrı yaşıyorum ve boşanmak istiyorum nekadar zor olacagınında farkındayım ama çocugumun velayetini alma imkanım varmı çünkü benim tek varlıgım oglum eşimde home office çalışıyor çocuğumun onun ailesi yanında yetişmesini istemiyorum eşim davayı sen aç diyor ama çocugu vermem diyor zaten ailesi bizim evlenmemize onay vermememişti o yüzden çocugumu bana karşı doldurmalarından korkuyorum ve ben çocugumu istiyorum bu konuda ne yapmam gerekir lütfen yarımcı olursanız cok sevinirim saygılar
-
Velayet konusunda asıl olan çocuğun menfaatidir, hakim çocuğun menfaatini gözeterek velayetin size ya da eşinize bırakılmasına karar verecektir bu nedenle net bir yanıt vermek imkansız. Ancak şunu ifade edebilirim ki, çocuğunuzun yaşı itibarı ile velayetin size bırakılmasında bir sakınca olmayacaktır. Bu noktada, siz velayetin sizde kalmasının çocuğunuzun gelişimine daha faydalı olacağını ispat etmek durumundasınız. Davayı kimin açtığının bir önemi bulunmamaktadır, önemli olan iddiaların ispat edilmesidir.
Lütfen bir meslektaşımdan hukuki yardım alınız, daha ayrıntılı ve somut olayın özelliklerine göre daha sağlıklı bilgiler alacağınızı unutmayınız.
-
sayın Av.Dilek Kuzulu Yüksel konu ile ilgili açıklamalarınız için öncelikle teşekkür ederim dediğiniz gibi buradan bir avukatla konuyu görüşeceğim amacım burda cocuğumun mutluluğu kimse istemez böyle şeylerin olmasını
ilgi ve alakanız için tekrar teşekkür ederim saygılar