Ayıplı dairenin tahliyesi
Sayın İlgili.,
Mart 2007 de kiraladığım daireyi,aşırı akıntı nedeni ile tahliye ettim.
Not : Kontrat yaparken daireyi görmüştüm ama tadilat olduğu için mevcut problemin geçeceğini söylediler.
Kanser yapacak kadar büyük risk taşıyan daireyi mayıs sonunda boşaltmak üzere yazılı anlasma yaptık.Fakat zaman uygun olmadı,çıkamadım.
Haziran kirasını yatırdım.temmuz ayı icinde tüm aramalarıma rağmen telefonlarıma cevap vermeyen ev sahıbıne ulaşamadığımdan dolayı,temmuz kırasını vermeden ay sonu evi boşalttım.
Eşyalarım kısa sürede çürümeye geçmişti,hepsini bir kamyonla bedelsiz yükletip( tek giyecek ve 3/5 tabak dışında ),verdim.
[COLOR="Red"]Not : Bu arada belediyeden yardım istedim.İlgililer geldi ve sağlık koşullarına uygun değildir raporu verdiler.
Ağustos ayı ilk günleri,mal sahibine ulaşabildim ve durumu izah ederek anahtarları teslim almasını rica ettim.
Bir hafta sonrası gibi avukatı aradı,bürosuna uğramamı istedi.Gittim ve anahtarı teslim ettim.
27.08.2007 tarihinde icra takibi ile ilgili tebligat aldım.
Sizden ricam itiraz dilekçesi vereceğim ama dikkat etmem gereken nokta varmı
Saygılarımla
Gülgün Sokul
Re: ayıplı malın tahlıyesı
Hangi hakkın yerine getirilmesi için cra takibi yapılmış bilmiyoruz ki
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Hangi hakkın yerine getirilmesi için cra takibi yapılmış bilmiyoruz ki
temuz kirasını ödemeden cıktım.
Sayin ArkadaŞim Olaylari Çok GÜzel AnlatmiŞssin
Sana Bİr KaÇ Sorum Olacak
1- Anahtari Teslİm Ederken Anahtar Teslİm TutanaĞi Olarak Verİlen Ve Evİ Tahlİye EetİĞİne Daİr Bİr Yazi Vesaİr Bİ Vesaİka Varmidir?(cevabin Kesİn Hayir Olacak)
2-gerÇİ Bu Bİ Soru Olmaycak Ama Duruma GÖre Herhangİ Bİr İbranme Falanda Yoktur.
BİlİndİĞİ Üzere Kİra SÖzleŞmesİ Tam İkİ Tarafa BorÇ YÜkleyen Bİr SÖleŞmedİr.kisa Kesİcem Kİraya Verenİnİ En BÜyÜk Borcu İse SÖzleŞme SÜresİnce Mecuru Kullanim Amacina Uygun Olarak Kİracinin Hİzmetİne Sunmaktir. Aksİ Durum B.k. 247 Ve G.k.h.k. Na Aykirilik TeŞkİl Edİp Kİraciya Hakli Fesİh Hakki SaĞlamkatadir.
Elİne GeÇen İcra Daİresİnden Gelen Yaziya Belİrlİ SÜrelerde İtİraz Etmezsen Hacİz Ve SatiŞ AŞamalri Devam Eder
Yardimci Olabİlmeme İÇİn Konuyu Detaylandirmalisin
İyİgeceler
AnaladiĞim Kadariylada Sana KarŞi İlamsiz İcra SÜrecİ BaŞlamiŞ.
Sayın Hikmetsm.,
1 - Avukat tarafından hazırlanmış ve karşılıklı imzalanmış tahliye teslim tutanağı mevcuttur.
2 - Kontrat temiz olarak ( bahsettiğim gibi tadilat devam etmekte idi ve 10 mart gibi teslim edebildiler )tanzim edilmiş olup,akabinde durum hakkında noterden günderdiğim ihtarname ve bilahere Üsküdar kaymakamlığı sağlık işleri müdürlüğünden aldığım rapor var.
Evet,ilamsız icra davası var.Yarın itiraz edeceğim.Eksik ve yanlış yapmamak için sizlere danışmak istedim.
İlgi ve bilgi için teşekkür ederim.
Re: Ayıplı dairenin tahliyesi
İyi pazarlar.
İcra takibat olayını ilk defa yaşadığım için,konuyu sizlere danışırken hata yapmışım.İcradan gelen tebligat ortağı bulunduğum şirkete yapılmış ve ben şehir dışında iken imzalanarak alınmış.
31.08.2007 tarihinde itiraz için gittiğimde,dosya içinde 27.06.2008 tarihinde ikamet adresime çıkarılan ilk tebligatın,evde yok denilerek muhtara bırakılmıs ve bilahere icra dairesine iade edilmiş olduğunu gördüm.Bu süreç içinde kapımda herhangi bir muhtar ( tebligatı almam için)veya posta daveti olmadı.
İtiraz dilekçemi ( ekte donelerim ile birlikte )verirken ilgili memur bunların bir işe yaramayacağını bildirdi ve dosyaya koydu.
Sizden ricam :
1 - Zaten Haziran ayı kira bedelini yatırmış iken ve herhangi birşekilde borcum yokken 27.06.2008 tarihinde icra davası açabiliyorlar?
2 - Hicbir şekilde telefonlarıma çıkmıyarak ve muhatap olmayarak,avukat aracılığı ile anahtar teslim tutanağı imzalıyorum ve o da böyle bir davadan söz etmiyor.Ve iyi niyetim ile ( ki mal sahibi büroya müteakip defalar gelmiş,adresimi bilmektedir.)Avukat vermiş olduğum kartvizitten 16.08.2008 tarihinde icra davası açarak tebligat çıkartıyor.
Bu haksızlık ve aldatmaca değilmidir?