Re: Çocuklara sağlık karnesi
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba...
Çocuklarımın velayeti annesinde...
Ben kendi kurumumda çocuklarıma sağlık karnesi çıkarabilirmiyim...(çocuk yardımı almak değil...bunu yıllardır almıyorum zaten)Sağlık karnesi çıkaramaz isem buna engel olan böyle bir kanun vb varmı..varsa sayı numarasını yazabilirmisiniz lütfen...
Saygılarımla
"Boşanma ve ayrılık durumunda mahkeme çocuğun velayetini hangi tarafa vermiş ise çocuk onun tarafından sağlık karnesi alabilecektir."
sağlık bakanlığı-sağlık dairesi başkanlığı ve tedavi yardımı beyannamelerindeki duzenleme bu sekilde ancak benim bildigim kadarı ile bu konuyu acıkca duzenleyen bir kanun hükmü yok sanırım...
varsa diger arkadaslar beni de bilgilendirirse sevinirim...
Aykut Bey yol göstericiliğinizle ilgili tüzüğü buldum....
Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği
R.G. Tarihi:11.08.1973 R.G. Sayısı:14622
Madde 40 da sorumun cevabı çok net olarak yazıyor....
tşk ler ve saygılarımla
Benim bu konuda ogrenmek istedigim bir konu var. Ben devlet memuruyum. Esimin saglik guvencesi yok, Bu nedenle benim saglik guvencemden faydalaniyor.Bu sene esimin eski esinden olma kizi bizimle yasamaya basladi.Velayeti babasi aldi. Bu durumda esimin kizi yani benim uvey kizim benim saglik yardimimimdan faydalanabilirmi?Kizim olarak beyanda bulunsam sahtekarlik olur mu? Tesekkurler
Sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişilere sağlık karnesi çıkartma hakkı var. Velayet annede olsa da siz onlara yine bakmakla yükümlüsünüz. Yani çıkartabilirsiniz.