-Babam cocuklari uzerine mallarini paylastirinca diger bir kardes bozabilirmi
-Babam kendi malini cocuklarina paylastirmada cocuklarinin hazir bulunmasi gereklimidir
-Babamin vefatinda cocuklarinin kiz ve erkek payi ne kadar
-Saygilar:)
Printable View
-Babam cocuklari uzerine mallarini paylastirinca diger bir kardes bozabilirmi
-Babam kendi malini cocuklarina paylastirmada cocuklarinin hazir bulunmasi gereklimidir
-Babamin vefatinda cocuklarinin kiz ve erkek payi ne kadar
-Saygilar:)
1. Babanızın cocuklari uzerine mallarini paylastirinca diger bir kardes bu paylastırmayı bozamaz yani babanız mallarını cocuklarına paylastırdıktan sonra siz bu paylastırmayı bozamazsınız ( bunun tek istisnası sizin yasal hakkınız olan saklı paydır)
2.Babanızın mal paylastırabilmesi icin hic bir cocugunun orada hazır bulunmasına gerek yoktur babanız bir vasiyetname ile bunu rahatca yapabilir
3.Babanızın vefatında cocuklar esit pay alır erkek yada kız ayırımı yoktur! siz de kız kardesinizde mirastan eşit pay alacaktır...
saygılarımla...
Hiç anlamıyorum neden mirastan kızlar erkeklerle eşit pay alırlar?? Aldıkları pay doğruca damatlara gider onlar da çar çur ederler mirası.Aslında kızlara hiç miras payı vermemek lazımdır,zaten mecellede kızlara zorla yarı pay verilmiştir istenmeyerek, fıkıh zorlanarak bu kural yazılmıştır. Kadının sırtından sopayı eksik etmeyeceksin, ailede hangi çocuk çok çalışkansa,mirası kim geliştirecekse baba sağlığında buna karar vermelidir, miras sonra bölüne bölüne bi halta yaramıyor.
sizin MEDENİ KANUNDAN haberiniz yok galiba? Mecelle biraz eski kaldı!
yine kadına bakısınız enteresan peki tüm bunları söyluyorsunuz da kadını kızı bu kadar aşagılıyor dayaktan baska bir seye layık olmadıgını düsünüyorsunuz
ANNENİZ de bir kadın degil mi? Havva Ana, Meryem Ana bunlar kadın degil mi
annenize de mi bu gozle bakıyorsunuz babanız surekli annenizi dövsün annenizin hic bir hakkı olmasın babasından hic bir miras kalmasın diyorsunuz yani
yada sizin bir kız kadresiniz yada esiniz olsa dayak atmaktan baska bir seye layık olmadıklarını soyluyorsunuz
dogru mu??
Sayın avukatım Havva ile Meryemi bu işe karıştırmayın,Havva anamızı dövecek kimse yoktu o zamanlar, miras da yoktu zaten 2 kişiydiler, Meryem anaya gelince onun da bir kocası yoktu neyse geçelim konumuz bu değil.
Kızını dövmeyen dizini döver bizim ata sözümüzdür. Sırttaki sopanın devamı sonucu miras kavgaları başlar ki, kızlar kavgaya karışmaya güçleri yetmeyeceği için miras dışı kalmalıdırlar. Biz o koca koca servetlerimizi elin oğlu yesin diye mi yaptık, yarısı bile çok bunlara.
peki bu konu derin bir konu bu saatte girmeyecegim!
dediginiz gibi olsun bir bildiginiz vardır mutlaka saygı duymak düser bize
saygılarımla
olurmu öyle şey hangi çağda yaşıyoruz çağı bırakın insanlık bu mudur yani HAK bumudur eğer sizin değiniz gibi yaparsak HAK gerçekleşir mi adalet yerini bulur mu iranda mı yaşıyoruz
Milo 'nun esprisini anlayabildiğinizi umuyorum
en sonunda anladık! zaten ben bu sitede bu anlayısta birisinin ustelik de 2004 ten beri kalabildigini anlayabilmis degildim
ama bir an yuregim agzıma gelmedi de degil
tesekkurler Tayfun Bey :)
size de bu heyecanı bana yasatıgınız icin ayrıca tesekkurler sayın Milo :)