Mal beyanının doğruluğu nasıl belirleniyor?
Merhabalar;
Talep edilen mal beyanına karşılık insanların mal beyanının doğruluğu nasıl tespit ediliyor. Örneğin mal beyanında hiçbir gayrimenkulu v.s. bulunmadığını belirten kimsenin ifadelerinin doğruluğu neye göre belirleniyor.
Ayrıca, mal beyanında bulunarak, herhangi bir mal varlığı olmadığını belirten bir kişinin sonraki zamanlarda üzerine kayıtlı bir mal varlığı tespit edildiğinde hakkında ne gibi işlemler yapılıyor? Örneğin açılan bir dava sonucunda ne tür bir ceza alması kuvvetle muhtemeldir.
Teşekkür ederim, saygılar.
Re: Mal beyanının doğruluğu nasıl belirleniyor?
Alıntı:
pathfinder rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Talep edilen mal beyanına karşılık insanların mal beyanının doğruluğu nasıl tespit ediliyor. Örneğin mal beyanında hiçbir gayrimenkulu v.s. bulunmadığını belirten kimsenin ifadelerinin doğruluğu neye göre belirleniyor.
Ayrıca, mal beyanında bulunarak, herhangi bir mal varlığı olmadığını belirten bir kişinin sonraki zamanlarda üzerine kayıtlı bir mal varlığı tespit edildiğinde hakkında ne gibi işlemler yapılıyor? Örneğin açılan bir dava sonucunda ne tür bir ceza alması kuvvetle muhtemeldir.
Teşekkür ederim, saygılar.
ornek olarak verdiginiz olaya cevap verecek olursak eger benim uzerime bir gayrimenkul yoktur derseniz! tapu kadastro dan kolaylıkla uzerinize kayılıt bir gayrimenkul var mı yok mu tespit edilebilir
eger calısıyorsanız ve maas bildirmis iseniz yine baglı bulundugunuz yerden maas bilgileriniz istenir
yine calısmıyorum da deseniz bu ssk bagkur vs gibi kurumlardan kontrol ettirilir
calısmıyor olsanız bile uzerinize gayrimenkul kayıtlı ise kira geliriniz var ise kira bedelleri tespit ettirilir
evinize haciz memuru gelir ve sahip oldugunuz menkul mallar uzerinde tespit yapar
yani bir sekilde mal beyan formunda beyan ettiginiz kalemler tek tek tespit edilir ve buna gore haciz yapılır
diyelim ki uzerinize kayıtlı hic bir menkul gayrimenkul mal bulunamadı is bununla bitmez icra dairesi ve avukatlar ileride edinebileceginiz malları da takip edebilir ve bunu belirledikleri anda o malınız borc oranında herhangi baska bir isleme gerek kalmaksızın ivedilikle haczedilir...
kafanıza takılan baska bir konu var mı??
Avukat bey;
Cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca bir sorum daha olacak;
Mal beyanı vermemek ile, yanlış mal beyanında bulunmak aynı cezai hükmü mü işletir?
Teşekkür ederim.
Alıntı:
pathfinder rumuzlu üyeden alıntı
Avukat bey;
Cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca bir sorum daha olacak;
Mal beyanı vermemek ile, yanlış mal beyanında bulunmak aynı cezai hükmü mü işletir?
Teşekkür ederim.
Mal Beyanında Bulunmamak 10 günlük disiplin hapsini gerektirir...
ancak ilgili resmi kuruma yanlıs beyanda bulunmanız durumunda bu TCK daki yalan beyanda bulunma suçunu olusturabilir...
Alıntı:
Av.Aykut Toklu rumuzlu üyeden alıntı
Mal Beyanında Bulunmamak 10 günlük disiplin hapsini gerektirir...
ancak ilgili resmi kuruma yanlıs beyanda bulunmanız durumunda bu TCK daki yalan beyanda bulunma suçunu olusturabilir...
Teşekkür ederim cevabınız için.
rica ederim... saygılar...
Cevap: Re: Mal beyanının doğruluğu nasıl belirleniyor?
Kredi borcuma açılan 3 dava için yaklaşık 6 ay önce mal beyanında bulundum. Evdeki herşeyi yazdım. Ama bir süre sonra sıkıştım ve mal beyanında gösterdiğim bilgisayarı satmak zorunda kaldım. Haftaya haciz geliyormuş. Mal beyanındaki bir parçayı sattığım için sorunla karşılaşır mıyım?