komşumuz 1982 yılından beri eşinden dul ssk maaşı almakta aynı zamanda 1 yıldırda emekli sandığındanda babasından 3 aylık maaş almakta kendisi 74 yaşında 2 maaş alması yasalmıdır yoksa kadıncağız sefil olmasın sonra geri ödeme vs yüzünden saygılar
Printable View
komşumuz 1982 yılından beri eşinden dul ssk maaşı almakta aynı zamanda 1 yıldırda emekli sandığındanda babasından 3 aylık maaş almakta kendisi 74 yaşında 2 maaş alması yasalmıdır yoksa kadıncağız sefil olmasın sonra geri ödeme vs yüzünden saygılar
Bildiğim kadarıyla yazayım. Faklı kurumlardan maaş alınması engel değil. Yani benim annem hem bağkur dul maaşı hemde ssk kendi maaşını alıyor. Her hangi bir problem çıkmıyor. Çünkü bunlar farklı kurumlar. Bizde çok araştırdık. sskdan dul yetim maaşı ve kendi emekli maaşını alamıyor. ama farklı kurumla alıyor
:)
Bu olay skk da nasıl bilmiyorum ama emekli sandığından 2 maaş alınabiliyor..Annem hem babamdan dul maaşı hemde kendi emekli maaşını alabiliyor..
Sn. St.Kr,
Eşlerin her hangi bir şekilde ölümünden dolayı, sağ kalan eş, vefat eden eşinden dolayı ölüm aylığı (dul aylığı) evlenmemek kaydı ile her kurumdan alabilir. Ölüm aylığı (dul aylığı ) alan kadının babasından dolayı TC Emekli Sandığından babasından dolayı aylık almasında da yasal olarak her hangi bir sakınca yoktur. Yakınınızın hem eşinden dul aylığı hemde babasından dolayı
ölüm aylığı(yetim aylığı) alması yasal olup her hangi bir sakınca yoktur. Ancak bunun tersi olsa idi. Babası SSK lı olmuş olsa idi alamayacak idi. Endişe etmenize gerek yok. yapılan işlemler yüzde yüz yasaldır.
Bilgi edinmenizi rica eder sosyal güvenli güzel günler dilerim.
socialman bi şey sorabilirmiyimm..bu konuda da ssk ile mahkemeyedüşmüş olanların dava sonuçları gibi bi örnek bulabilirmiyim nereye bakmam gerekir
socialman1 bende size birşey sorabilirmiyim?Ben babamdan dolayı yetim maaşı alıyorum.Babam emekli sandığına bağlıydı.Annemde memurdu emekli sandığına bağlı emekli olmuştu.(Annem ve babam boşanmışlardı) 3 yıl önce annem vefat etti.Ben babamdan dolayı yetim aylığı alıyorum,annemden de yetim aylığı alabilirmiyim?Hem anne hem babadan ayrı ayrı yetim aylığı almaya hak kazanan kız çocukları,yüksek olan maaşın tamamını düşük olan maaşın yarısını alabilir deniyor.Doğrumu?Bu emekli sandığı için mi geçerli?Yani emekli sandığından iki yetim aylığı alabilirmiyim?Lütfen benide bu konuda aydınlatırmısınız?
Teyzem Emekli Sandigindan Emekli Bekar Hic Evlenmemis Bir Ogretmendir. Emekli Maasini Duzenli Olarak Almaktadir. Babasi ( Yani Dedem) Bagkur Emeklisi Ve 1 Sene Once Vefat Etti. Teyzem Dedemin Emekli Ayligini Alabilirmi ? Ayni Anda Hem Kendi Maasi Hemde Dedimin Maasi... Sevgiler...