Askerlik Problemim ve OSS ?
Merhaba arkadaslar benim size cok oonemli bir sorum olacak.Simdiden yardin edecek arkadaslara tesekkur ederim
Ben 2004 te askerligimi tecil ettirdim ve saglik sorunlarimdan dolayi askeri hasteneye sevk edildigimde A grubu arizali raporu aldim.Ayak parmaklarimdan ikisi kesik diger ayagimin topugunun yarisi kesik ve A grubu arizali raporu verdiler
sene 2007 benim simdi kilom;140, boyum 1.88
askerlik yapamayacagimi biliyorum.Saglik sorunlarim aynisi gibi
Ben bu sene oss ye basvuracagim ve ocakta son yoklama var Acaba yoklamaya girsem kilom ve sagligimdan dolayi yinede beni hemen askere alirlarmi ve geri gonderme suresi uzun surermi.Yoksa sinavdan sonrami gidip yoklamami yaptirsam???
uzun oldu ozur dilerim..tesekkurler
Re: Askerlik Problemim ve OSS ?
ÖSS sınavı haziranda son yoklama tarihinizi geçirirseniz suçlu durumuna düşersiniz. Sağlık sorunlarınızıda belgeleyen bir raporla son yoklamanıza gidiniz.
Sayin tangor bey anladim ama benim yoklamam aralikta ama askere alinma tarihim martta yani martta askere alinirsam nezaman donebilirim.Malumunuz oss icin ders calismam gerekecek..Fazla kilodan dolayi bu tecrubeyi yasamis arkadaslara danismak icin sormustum ayrica askeri doktorlar disardan getirilen raporlara bakmiyolar bile
boyle bi tecrubesi olan arkadaslar yardim ederlerse cok sevinecem
tekrar tesekkur ederim
Alıntı:
ammet21 rumuzlu üyeden alıntı
Sayin tangor bey anladim ama benim yoklamam aralikta ama askere alinma tarihim martta yani martta askere alinirsam nezaman donebilirim.Malumunuz oss icin ders calismam gerekecek..Fazla kilodan dolayi bu tecrubeyi yasamis arkadaslara danismak icin sormustum ayrica askeri doktorlar disardan getirilen raporlara bakmiyolar bile
boyle bi tecrubesi olan arkadaslar yardim ederlerse cok sevinecem
tekrar tesekkur ederim
ben 2006 yılı eylul ayında son yoklamamı yaptırdım 125 kilo 1.80 boy ile bana tecil ettirebilecegimi soylediler boy kilo oranı ile ilgili ayrıntılı bilgileri forumu incelersen bulabilirsin kilon fazla ise askere gitmek senin insiyatifinde ancak kilo fazlalıgından dolayı askere gonderilmemen orada seni muayene eden tabibe baglı boyun uzun bu yuzden kilon cok fazla gorunmuyor olabilir bu yuzden de askere alınabilirsin
ancak bunu kesin olarak bilmemizin imkanı yok A grubu arızalı demek askere gidebilir ancak komando olamaz demek
bu yuzden durumun biraz karısık
en son aldıgın saglık raporları ile son yoklamanı yaptır zaten durumundan dolayı askere gitsen bile spor yapamaz raporun olur
diger yandan uzun donem mi kısa donem mi yapacaksın askerligini yani yedek subay adayı mısın???
eger degilsen 15 ay yapacaksın ve bu durumda 2008 martta birligine sevk edildigin takdirde 15 ay sonra yani 2009 haziran gibi tezkere alırsın
Aykut bey oncelikle cok tesekkur ederim benim boyum uzun ama baya kiloluyum yani baya baya belli oluyorr.140 kiloyum ben ve bu sene oss sinavina girecegim $Normal er olarak yoklama yaptiracagim.
Ama sizin soylediginize gore son yoklamadaki doktorda tecil ettirebiliyor oylemi yani askere gitmeme gerek kalmadan tecil ettirebilirim ozaman?
VE birde ben kayitli oldugum subedemi yoklama yaptiracagim yoksa herhangi bir subede oluyormu?
tesekkurler
ÖSS'ye hazırlanıyorum, dershaneye gidiyorum, askerlik tecili hakkında
Merhaba arkadaslar
Ben suanda oss icin dersaneye gidiyorum.ama benim tecilim martta bitiyor.
Benim boyum 1.88 kilom 150 sizce askere alinabilirmiyim.cunku dersaneye devam ediyorum almazlar diye arti saglik sorunlarimdan dolayi a grbu arizali raporu almistim 3 yil once simdi ben ne yapmaliyim.
tecil konusunu nasil yapacaz benmi soyliyecem yoksa onlar kendilerimi yapiyorr.tecil ettirdigimde uniye kayit olunabilir kagidi alabiliyomuyuz...
Tesekkur ederim
Re: ÖSS'ye hazırlanıyorum, dershaneye gidiyorum, askerlik tecili hakkında
öss'ye basvuru belgeni alıp götür şubeye,sana öss sonuclarının belli oldugu agustos ayı sonuna kadar tecil verirler.eger üniversiteyi kazanırsan her ögrenci gibi tecilin, okula kaydını yaptıktan sonra yapılacaktır...
kardes oyle bir uygulama varmi hic duymadim.
universiteye kayitli degilsen hicbisekilde vermiyolarki tecil
ama ben kilo ve saglik sorunlarimdan dolayi tecil alabilirmiyim diye sormustum
hic boyle bir tecrubesi olan yokmu arkadaslar aramizdaaaaa
hic cevap yok
bende bir soru sormak istiyom 3 aydan daha fazla hava değişimi olnca ne oluyor ayrıca 6 aydan sonra çürük diolar doğrumu