Nasıl ve Ne zaman Boşanabilirim?
1 hafta sonra 1 yılını dolduracağımız evliliğimizde çok ciddi problemler yaşamaktayız. Eşimin evliliğimizin ilk günden beri alkol problemi dolayısıyla yaşattığı problemler dolayısıyla şiddettli geçimsizlik halindeyiz. Alkollu olduğu süre içinde bana ciddi şiddet uygulamış olması ve bir daha yapmıyacağı klişesine rağmen alkol ve şiddete devam etmesi dolayısıyla, bir geleceğimiz olmadığı düşüncesiyle kendisinden boşanmak istiyorum. Elimde şiddete dayalı herhangi bir kanıt olmamasına rağmen benim aile bireylerimin şahitliği vardır. Eşimin çalıştığı işinden atılmış yeni bir işe girmiş olmasıda işe yararmı bilmiyorum. Ama bu durum içinde neler olabilir, dava açsam yıllarca mahkemelerde sürünürmüyüm. Bu kadar şey üstüne bunu herhalde kaldıramam.
Birde; şuanda bir evlilik anlaşması yapmamız mümkün mü??? Yani eşim boşanmaya kesinlikle yanaşmayacağı için bir daha alkol kullanmayağını taahhüt eden bir anlaşma yapabilirmiyiz. ben tekrar alkol aldığında evliliği bitirmeyi kolaylaştırmak adına bunu soruyorum. cvp lar için şimdiden teşekkür ederim
Re: Nasıl ve Ne zaman Boşanabilirim?
Alkol bağımlılığı olup size şiddet uygulaması bile evlilik birliğini çekilmez hale getiren sebeptir ve boşanma sebebi yapılabilir. Medeni Kanuna göre bu da "Eşlerden herbiri diğeri tarafından........kendisine pek kötü davranılması....sebebiyle boşanma davası açabilir" hükmünü haizdir. Ancak şiddete uğradığınızda bir sağlık ocağından rapor alsanız iyi olurdu. Alkol almayacağına ilişkin anlaşmanın sizin için pozitif sonucu olmayacaktır. Tanıklarla ,bunlar komşularınız ve eşinizin eski iş arkadaşları olsa daha iyi olur, ispatlarsanız boşanma talebinizi kabul ettirebilirsiniz.
Re: Nasıl ve Ne zaman Boşanabilirim?
Anlaşmalı boşanma dışında, boşanma sebeplerinden birisiyle açılan davaların ne kadar süreceği konusunda kesin birşey söylemek oldukça risklidir.