Alacaklar için tebligat çekme hakkında
Merhaba.
Eski işyerimden istifa ederek ayrıldım. 4 hafta çalışmam gerekirken, istifa ettikten sonra 5 gün çalıştım ve ayrıldım. İhbar tazminatını son maaşıma sayıp, çalıştığım son ayın maaşını vermediler (25 günü kesip 5 günlük ödeme yapmalarını bekliyordum). İşe girerken yılda 2 maaş ikramiye olarak anlaşmıştım. Çalıştığım 9 ay boyunca ikramiye alamadım. İşten ayrılırken benden "şirketten alacağım kalmadığına dair" bir yazı imzalamamı istediler. Ben imzalamadım. Ayrıca alacağım son maaşın bordrosunu da imzalamadım.
Noterden alacaklarıma dair tebligat çeksem, hukuki olarak haklı durumda olur muyum? (son maaşımın 5 günü ve ikramiyemi istiyorum)
Çekilen tebligatlar genelde işe yararmı? Çünkü dava açmayı düşünmüyorum.
(maaş + yıllık 2 maaş ikramiye hk. yazılı bir anlaşma yapmadım. işe başlamadan önce e-postama gelen bir mesaj ile bunu kanıtlayabiliyorum. 9 ay boyunca bu şirkette çalıştığıma dair yine şirketten aldığım bir yazı var elimde. ayrıca 9 ay boyunca ctesi günleri tam gün çalıştım. mesai ücreti almadım. olurda dava açarsam, bunları da alabilirmiyim (kart bastım ama elimde yazılı döküman yok)?
Teşekkür ederim.
Re: Alacaklar için tebligat çekme hk.
Fazla mesai yaptığınızı ve işyerinde ikramiye uygulması olduğunu şahit veya belge ile kanıtlayabilirseniz, bu ücretler için dava açmanızda yarar var. Kanıtlamanız halinde haklı senbeple istifa etmiş olduğunujz anlamı çıktığından, sizden kesilen ihbar tazminatını da geri almanız mümkün. Selam.