Eski cumhurbaşkanlarına yahudi diyen biri hakkında suç duyurusunda bulunulur mu?
bir forumda yeni cumhurbaşkanı hakkında tartışma yapıyorduk. birisi şöyle bir mesaj attı "hep yahudiler cumhurbaşkanı oldu bi tanede müslüman gelsin dimi."
bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Re: Eski cumhurbaşkanlarına yahudi diyen biri hakkında suç duyurusunda bulunulur mu?
Bulunduğunuz yerdeki Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Cumhuriyet savcılığı olayı inceleyecektir. Dava açıp açmayacağına o karar verecektir.
Şahsi fikrimi sorarsanız ben Cumhuriyet savcısı olsam açarım. Hemde iki ayrı suçtan Bir Atatürk le ilgili olarak birde şimdiki ceza kanunu madde 301 e istinaden. Ama bizim cumhuriyet savcılarını sorarsanız yorum yok....
Re: Eski cumhurbaşkanlarına yahudi diyen biri hakkında suç duyurusunda bulunulur mu?
tamam sağolun ben yarın savcılığa başvuracağım. bir de ben biraz gerilmiştim ve "bu ülkeyi size yedirmeyeceğiz" diye bir mesaj atmıştım. bundan bi şey çıkar mı?
301. madde hükmü bu olaya uygulanamaz.
Burda cumhurbaşkanına hakaret suçunun oluştuğu kabul edilebilir
Madde 299 - (1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) (Değişik fıkra: 29/06/2005-5377 S.K./35.mad) Suçun alenen işlenmesi hâlinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır.
(3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.
Çok iyi :) Daha hoşuma gitti ben zaten 301 den pek haz almam öylesine yazmıştım bu kanun iyiymiş :)