İşci ve işveren haklarında
Çalışmış oldugum iş yerinden maaşımı alamadıgım için istifa atmek zorunda kaldım bir ay kadar oldu arıyorum gidiyorum ama sonuç yok sürekli yalanlarla oyalanıyorum ve alacagımı alamıyorum 7ay çalışmış oldugum işte 5aylık alcagım var sigortamı yatırmışlar ama hiç maaş bordrosuda imzalamadım ne yapmam gerekir benim veiş yerinin kanuni hakları nelerdir bu konuda lütfen yardımcı olurmusunuz. şimdiden teşekkür ederim.
Re: İşci ve işveren haklarında yardım lütfen
İşçinin maaşının ödenmemesi iş aktinin feshinde haklı nedendir. 7 aylık çalışmanız olduğunu belirttiğiniz için kıdem tazminatınızın ve iş aktini de kendiniz fesh ettiğiniz için ihbar tazminatınız olmadığını belirteyim. Ücret alacağınız baki. Sigortanız yattığını söylemişsiniz. Bordrolarda imzanız yoksa ve sigortanız da yatmışsa ücret alacağınızı ispat etmeniz daha da kolaydır.
İlk fırsatta ya bir Bölge Çalışma Müdürlüğüne gidin veya İş Mahkemesinin yolunu tutun. (İşten ayrılmadan evvel Noterden İhtarname çekmeniz gerekir di ama yapmamışsınız.) Her ne ise; Bence dava açın...
Re: İşci ve işveren haklarında
bilgileriniz için teşekkür ederim kara bekir fakat çalışma bakanlıgına yapacagım şikayetin çok uzun işlemleri oldugu ve bi sonuca varmicagı söylendi mahkemede aynı şekilde acaba konu ile ilgili prosedür hakkında bilginiz varmı detay verebilirseniz çok sevinirim not:patronum bildigim kadarıyla üzerine hiç malı yok daha önce başından geçen olaylar nedeniyle yani işin sonunda içra gibi bir durum söz konusuysa boşa çıkacaktır.
Re: İşci ve işveren haklarında
Sn.kamil postacı?
5aylık maaş alacağınızı almak istiyormusunuz?