Re: Bu da bir dini görüş.
Sayın myirtici ;
İletinizi okudum şimdi yanıt vermeyeyim dedim akşam üstü yazarım dedim bir baktım ki ileti değişmiş. Ama özetleşunu söyleyeyim Kandille ilgisi şu Kandil devlet olarak KIRMIZI çizgilerinizi ihlal ve tecavüz eden şer odağının bulunduğu yer. Devlet olarak o kadar gürültü koparıp bir şey yapmazsanız dış politika zaafınız olduğu gibi güçsüz bağlı bir devlet imajı verirsiniz. Bunuda bu hülümet sağladığı için bu bağlamda ilgisi var. Barzani denen çöl bedevisinin tehtitleri Türkiye gibi bir dev ülkede etkili olmamalıydı. Yok ABD ne der gibi safsatada tatmin edici değildi. Hergün benim askerim ölüyor o pislik aşağılıklar yüzünden ABD ye bir şey olmuyor. O zaman konuşma hakkıda yok.
Yunanistanla aramızda bir sürtüşme olsa biz bu seferde ABD ne der AB neder hay allah mı diyeceğiz ? Bu kadar mı onurumuzu korumayacağız yada bu seferde Bulgaristan ın romanyanın karabağın mı müdahalesini bekleyeceğiz. DEVLET DEVLET GİBİ YÖNETİLMELİDİR. Bizimki gibi padişahlıktan bozma bir sistem kurma hevesindekiler ise anca çadır halkı yönetir demek istemiştim.
Bu arada asıl yazacağım başkaydı aslında şimdi aklıma geldi. Yaklaşık Ak parti ve böyle olduğuna inanan yandaşlarıyla ilgili bu güne kadar yazdığım tüm yazılarda bunların dinle islam la ilgisiz tipler olduğunu din bezirganlığı suistimali ve sömürüsü yaptıklarını gerçekte dinden haberleri bile olmadığını yazdım. Sitenin Ak partili üyeleri ( Her daim ben Ak partiyi tutmam ama diyerek yazanları...) bana ciddi bir şekilde saldırdı. Ben umursadımmı hayır sadece bu konudaki fikrim pekişti. Hatta zaman zaman üzüldüm de bu üzüntü bana laf etmelerine değil. Ak partiyi savunabilmek için gerçekte dinde islamda hiç yeri dahi olmayan her şeyi savunacak kadar gözleri karardığı için Ah bir kere okusalar Elmalılı Hamdinin Kur'an ı Kerim ini dediğim çok olmuştur. Allah kara cahilden korusun derler ya işte o dönemdeyiz. Yaptığınız kepazeliğin bir yerine ''din'' yaftası koyun bitti her şey mübah oluyor eyvah ki eyvah....
Ama geçen gün gerçekten bu sefer kendilerinden birisi isyan etti. AK parti MKYK iyesi Ayşe Böhürler sonunda bazı cemaatlerin ve Ak partinin aslında ne olduğunu söyliyiverdi. Yani şafak taki köşesi ARAF ta isyanını dile getiriyor. ( Köşe ismde harikaymış. Araf. ) Dediki...
'' Tek sesli bir koroya dahil olmak istemezseniz de tepkilere hazır olmalısınız. Öncelikle kendi mahallenizden gelir suçlamalar. ’Niye bizim gibi düşünmüyorsun’ soruları, sürüye boyun eğmek zorundasın yaklaşımı, imani bir sorgulamaya bile dönüşebilir çoğu zaman. ’Müslümanların başa geçmesini istemiyor musun’, ’Başörtüsünü çıkar, niçin kullanıyorsun’ ve en acımasızı da ’Gül’ün niye cumhurbaşkanı olmasını istemiyorsun sürtük’ diyen dinciler.Dinciler diyorum çünkü Müslüman ahlakını benimsemeden dindarlık iddiasında olanlarla da, bir kadına sadece siyasi alanda farklı fikirlerin tartışılabilir olmasını seslendirdi diye hakaret edebilenlerle de kardeşlik hukukumuzun olmadığını düşünüyorum."
E ben kaç senedir ne diyorum abla? Umarım ki nerede neyin yanında durduğunu artık anlarsın. Allah onları şaşırtmış. Kendi şaşıran bir şekilde toparlanır ama Allah ın şaşırttıklarına çözüm yok ...
Buyrun bu da başka bir dini bakış açısı.
Bebek Camii İmamı Seyfettin Çetin, oğlunun düğününü Bebek Camii'nde yapmış.Aynı imam, camide düğün için izin aldığını beyan etmiş ama müftülük biz izin vermedik demiş.
Bu arada İmam Seyfettin Çetin'i google amcaya sorun bakalım,şaşıracak mısınız?
Kaynak bir TV kanalının haber bülteni, görüntülerin çekebildikleri kadarını yayınlamışlar sağolsunlar.