Eşim boşanma davası açmış
merhabalar,
bir arkadaşın eşi boşanma davası açmış.dava daha sonuçlanmadan adm başka birini bulmuş ve tuttuğu ayrı bir evde yaşıyorlar(imam nikahlı) adam yeni eşyalar alıyor.boşanma davası açan eşi adamın aldığı yeni eşyalarda hakkı olduğunu söylüyor.Gerekçesi ise evliliğin daha sona ermediği.Çünkü boşanma davası hala devam ediyor.kadın ayrıca evlilik devam ederken sahip olduğu altın, ziynet eşyası vs. bunlarıda istiyor. Yalnız kocası zamanında bu altın ve ziynet eşyalarını borcunu kapatmak için satmış.
sorularım:
1)yeni eşyalar üzerinde hukuken hakkı var mı; albilir mi?
2)daha önce kocasının borçlarını kapatmak için sattığı ziynet eşyaları ve altınları isteyebilir mi?
Bir ülkede, kısa boylu insanlar uzun gölgeler veriyorlarsa, orada güneş batıyor demektir...
Cevap: Eşim boşanma davası açmış
ben bişey sormak istiyorum eşim benden habersiz bankadan bileziklerimi çekip ailesine teslim etmiş şimdide boşanma davası açmış. ben hamileydim eşim beni hiçbirşekilde arayıp sormadı ve ailemin yanına bıraktı gitti bende çocuğu aldıracam niyetin evliliği bitirmekse diye mesaj attım ama çocuğu aldırmadım evde düşük yaptım eşim bu mesajı mahkemeye sunmuş bişey çıkarmı ve ziynet eşyalarımı alabilirmiyim
Sayın hukukçu adayı;
TMK.'nın 143. maddesi "Evlilik cüzdanı gösterilmeden evlenmenin dini töreni yapılamaz" demektedir. "Edinilen mal" geniş bir şekilde değerlendirirsek, sonradan yapılan evlilik de kanun tarafından korunmayacağından alınan eşyaların evlilik birliği içinde yer aldığını söyleyebiliriz. Kadının ziynet eşyalarını isteme hakkı da vardır.
Sayın Kardelen Doruk;
Yukarıdaki cevabımı aynen size de tekrar ediyorum, ziynet eşyalarınızı talep edebilirsiniz. ayrıca bu güveni suistimal anlamına gelir ve ceza hukuku boyutu da vardır. Hamileliğiniz süresince de sizinle ilgilenmemiş olması, sizi ailenizin yanına bırakmış olması da boşanma için sizi daha haklı bir konuma getirebilir. Ama düşük yaptığınızı belgelerseniz daha da iyi olacaktır. Çünkü eşiniz kendisine sorulmadan ortak çocuğunuzun hayatına son verdiğini iddia edebilir ki mahkemeye verdiği beyan da bu yöndedir muhtemelen. Size tavsiyem bir meslektaşımdan profesyonel yardım almanızdır.
Bu linki tıklayıp okurmusunuz. Kişi eşiniz olabilirmi acaba ?
https://www.hukuki.net/showthread.php...cu-ne-olabilir