Kamuda Sözleşmeli Çalışırken İşten Çıkartıldım
ben kamuda sözleşmeli çalışırken hiçbir gerekçe söylenmeden birden işime son verildi. kaymakamlıga bağlı sosyal yardımlaşma vakfında süresiz sözleşmeli olarak çalışıyordum neden söylenmeden işime son verilmesi ve benimle görüşülmeden böyle bir olayla karşı karşıya kalmak onurumu kırmıştır. bu durum karşısında ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler....
Re: Kamuda Sözleşmeli Çalışırken şten Çıkartıldım
İşçi statüsünde iseniz; işyerinde 30 veya daha fazla işçi çalışıyorsa ve kıdeminiz 6 aydan fazla ise işe iade davası açmanızı öneririm. Selam.
6 aydan fazla bir zamandır çalışıyorum ama kurumda 30 kişi çalışmıyor bu durumda dava açamam mı?
Koşullar varsa kötü niyet tazminatı davası açabilirsiniz. İşverenin kötü niyetle işe son verdiğini kanıtlamanız gerekir. Selam.
Re: Kamuda Sözleşmeli Çalışırken İşten Çıkartıldım
idare mahkemesine dava açtım ve mahkeme iptal kararı verdi iş mahkemesine başvurabilirsin diye, aynı konuyla ilgili danıştay kararı olduğu için avukatım idare makhekeye dava açtı, şimdi ise dava temyizde danıştaya dosya 18 06 2008 de gitti hala incelenme sırasını bekliyor danıştayda dosya daha çok bekler mi bilgi verirseniz sevinirim