Re: Adam ÖldÜrmeye TeŞebbÜs
Alıntı:
best_mavi rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Umarım sorunuma yardımcı olacak iyi niyetli insanlar la karşılaşabilirim.
Bundan 3 sene önce bir bayan arkadaşım 17 yaşında iken 2 erkek arkadaşı ile eğlence dönüşünde talihsiz bir durumla karşılaştı. Otuzlu yaşlarda ki 2 erkek sarhoş luğun etkisi ile aralarında çıkan bir anlaşmazlık yüzünden (bayan arkadaş ile birlikte olma tartışması ; bayan arkadaşımın rızası yoktu.)birbirlerini bıçakladılar.Yarananlardan birisi ölümcül yara aldığına dair sağlık raporu aldı.
Lafı fazla uzatmıyayım.Sanık durumuna bayan arkadaşım düştü.Yaralanan erkek ler birbirlerine şahitlik yaptılar ve sucu bayan arkadaşımın üstüne attı.
Sonucda mahkemeden bayan arkadaşıma adam öldürmeye teşebbüsden 2 yıl 8 ay 6 gün ceza çıktı.Mahkeme kararına karşılık temyize gidildi.Şu an cevap bekleniyor.
Merak ettiklerim şunlar.
Temyizde mahkeme kararı nın bozulma ihtimali nedir?
Şayet karar onanırsa bu cezanın tamamını yatacakmı?
Para cezasına çevrilebilirmi ?
veya yapılabilecek bir şey varmı ?
Şimdiden fikir olarak yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim.
merhaba bes mavi
evet yargıtay da bozulması mümkün ancak karar onanabilir de veya düzelterek onar yani cezayı azaltabilir
para cezasına çevrilmesi için suçun taksirli veya beeli bir ceza sınırında olması lazım sınırı şu an hatırlıyamıyorum ama sanırım sizinki bu sınırı aşıyor:(
saygılar...
Re: Adam ÖldÜrmeye TeŞebbÜs
teşekkür derim düşüncelerin için sbnm86
Re: Adam Öldürmeye Teşebbüs
28.04.2008 tarihinde iş yerimde oturuken şahıs elinde büyük bir bıçak ile gelerek üzerime ve yanımdaki misafirime saldırdı.Beni yere yatırdı ve elindeki bıçağı saplamak üzereyken yanımda çalışan personel ve kız kardeşim şüpheliye biber gazı sıktılar ve şüpheli bu arada ofisin anahtarını alarak kaçtı.Bu kişi beni sürekli tehdit etmektedir,biber gazı sayesinde herhangibir yaralama almadım,cumhuriyet savcılığına gerekli şikayette bulunmama rağmen şüpheli hala etrafımda gezmektedir,bu konuda beni aydınlatır ve yardımcı olursanız çok sevinirim.Polis savcılıktan arama beklediğini söylüyor ama benim canım hala tehlikede,ölümden sonramı ceza alabilecek yoksa hayattayken ceza aldığını görebilecekmiyim,şüpheliye uyan kanun maddeleri nelerdir?