Apartman Dış Cephe Boyası
Apartman dış cephe boyası için tüm kat malikleri tarafından 5 (beş) ay 50 Milyon toplanması için karar alındı.Aidat makbuzunda dış cephe diye bir ibare yazıldı.
1.Yönetici toplanan bu parayı sadece dış cephe için mi kullanılır?
2.Yoksa bu paraları başka bir şey için kullanma hakkı var mı?
3.Dış Cephe boyasında arsa payına göre mi katılım olur?
cevaplarsanız memnun olurum.Teşekkürler
Re: Apartman Dış Cephe Boyası
İyi akşamlar,dairemizin olduğu binada (5 katlı ve toplam 20 daire var) çoğunluğun isteği ile montalama yaptırma kararı alındı.İmzalar atıldı,yönetici Hn. daha sonraki toplantıda anlaşmaya vardığı şirket ile yaptığı protokolü kendi ismi+imzası olmadan verdi.Protokoldeki bir kaç şey,bana göre yanlıştı:
a.Protokolde,bütün montolama işlemi bittikten sonra,ödeyeceğimiz rakam açıklanacak yazıyor!Fakat yönetici bizden hemen 500lira (montolamanın %25i imiş) ödememizi ve her ay da 200 lira (8 ay) yı bankaya yatırmamızı istedi.Ben montolama için ödemeleri yaptım ve soruyorum: bu şirket binada ölçüm yapmalı ve pencerelerin metre karesini çıkarıp fiatı önceden vermeli değilmi idi?
b.protokolde:Mantolamadan hariç;binanın çatısı 5500 liraya tamir ettirilecektir yazıyor.Ayrıca,(bina yüzeyinde çıkan moloz ve inşaat atıklarının atılması firmaya aittir)yazıyor fakat yönetici bizlerden daire başı 40 lira(20x40=800lira) binanın çatısının temizliği için istiyor.Çatı içi firmaya ait değilmidir?Fatura da verilmiyor.Bunu ödemelimiyiz?
c.Protokolde dış cephe straforunun kurtarmadığı yerlerde;(mermerler üstüne 1 cm.lik uygulama yapılacak ve daire sahipleri bu maliyeti ödeyecektir)yazıyor.Yalnız yönetici,bizden 260 lira mermer parası istedi.Aslında kardeşimin oturduğu binadada böyle bir uygulama, mermersiz,plastik damlalıklarla halledildi,firma hiç bir şey talep etmedi.Biz bu pahalı uygulamayı ödemeye mecbur bırakılıyoruz,telefonla dahi fikrimiz alınmadı.Fatura yine verilmiyor.
Yönetici ise herkesin mermer parasını ödediğini,ödemezsem protesto çekeceğini söylüyor..LÜTFEN bana yol gösterin.Çok teşekkürler.