Arsa Sahibi İle Müteaahhit Arasındaki Sözleşme Benim İçin de Geçerli mi?
Merhaba
Bir mütahitten kat irtifakı tapusu ile ev aldım. Ama mütahitinhenüz bitimediği işler var ve bitirmeye de pek gönlü yok. Arsa sahibi ile bir anlaşma imzalanmış(noter tastikli) buna göre inşaatı bitirmesi için gereken süre dolmuş.
1.Bu sözleşmeye göre kendi aldığım ev için bitmemiş yada sözleşmedeki şartları yerine getirmemiş diye dava açabili miyim?
2.Günü gelmemiş bir senedim var bu sözleşmeye göre protesto edebilir miyim. Edersem nolur?
3.Kat mülkiyetine kendim alabilir miyim?
teşekkürler
Re: Arsa Sahibi İle Müteaahit Arasındaki Sözleşme Benim İçin de Geçerli mi?
Selamlar,
Maalesef bu konu benim de sorunum. 2005 yılı ortalarında aynı şekilde bir daire aldım ve müteahhit bazı şeyleri eksik yaptı veya hiç yapmadı. Çevre düzenlemesini bile tamamlamadığı gibi üstelik bu binaya belediyeden iskan ruhsatı dahi aldı. Günler geçtikçe sorunlar artıyor. Bir bilenin bu konuya cevap yazması dileğiyle.
Re: Arsa Sahibi İle Müteaahit Arasındaki Sözleşme Benim İçin de Geçerli mi?
Evet önemli sorun, müteahhitten aldığım dairede benimde başıma geldi. Müteahit cevre düzenini tamamlamadı iskanınıda almadı. Ancak, kendine kalan bir adet dükkan vardı, arsa sahibi satışını vermemiş oda para yok diye anlaşamamış ve bir süre sonra noter aracılığı ile satmış.
1-Anlaşamayan taraflara dava açma hakkım varmı, arsa sahibleri mütehahiti gönderirken bilgim olmadı ve kendi anlaşamadıklarından diger daire sahipleriyle sıkıtı çekiyoruz.
2-Noter aracılığıyla satılan dükkan hukuken tapuyu aldırırmı? Bu dükkan iskan alınması yeterli ama arsa sahipleri bu dükkanı vermeme gibi hakları mevcutmu dur?
Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Re: Arsa Sahibi İle Müteaahhit Arasındaki Sözleşme Benim İçin de Geçerli mi?
Bu bahsedilen konularla ilgili bilgi sahibi yok mu? BUnlar Türkiye' nin problemlerinden değil galiba.