-
Sözleşmeli Personel
mrb eşim benim bulunduğum ilçeye 60 km mesafede başka bir ilçede sözleşmeli hemşire olarak görev yapmaktadır.Bende belediyede sözleşmeli olrak çalışmaktayım memur olmadığımız için tayin hakkımız olmadığı söylendi. fakat bildiğim kadarıyla anayasanın 41.maddesine göre aile parçalanamaz bu durumda bizim aynı ilçede yada yakın beldelerde çalışmamız gerekmiyor mu ? bu durum için sağlık bakanlığına dava açsam kazanabilirmiyim. memurlar nette okuduğum bir haberde eşi istanbulda kendisi kayseride olan bir sağlık prsoneli idare mahkemesine dava açarak kazanmış bu dava bizim için örnek temsil edermi.
NOt : Biz konya yunak ve akşehir ilçelerinde çalışmakdayız.
-
Re: Sözleşmeli personel
Eşinizin ve kendinizin memur olmadığını belirtiyorsunuz ama ne olduğunuzu belirtmiyorsunuz. "Sözleşmeli personel" derken, bu kavramı netleştirmek gerekir. Çünkü sözleşmeli personel, işçi de olabilir, 657 sayılı yasa kapsamında da olabilir.
İş hukukunda ailelerin birleştirilmesi konusunda bir hüküm hatırlamıyorum Şayet bireysel ya da toplu iş sözleşmelerinde hüküm varsa, veya işyeri yönetmeliklerinde hüküm varsa bu hükümlerin uygulanmasını işverenden isteyebilirsiniz. Uygulamazsa haklı sebeple işten ayrılabilirsiniz. İş mahkemelerinde ailelerin birleştirilmesini sağlayacak bir dava türü yoktur.
Şayet, 657 sayılı yasa kapsamında sözleşmeli personelseniz, bu durumda konununz iş hukukunun dışında kalır ve idare hukukunun alanına girer. İdare mahkemesi için kesin bir şey söylemek istemiyorum, ama yine de sözleşmenizde veya 657 sayılı yasada hüküm varsa hakkınızı arayabilirsiniz.
Selamlar.
-
sayın bilgili ben 657 / 4b kapsamında kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışıyorum eşim ise 4924 sayılı kanuna tabi,
-
Danıştay, Devlet Memurları Yasası'na göre çalışan sözleşmeli personelin, normal çalışma saatleri dışında çalıştırılması ve karşılığında herhangi bir ek üçret ödenmemesine ilşkin sözleşmedeki düzenlemenin yürütmesine ilişkin sözleşmedeki düzenlemenin yürütmesini durdurdu.
Yüksek mahkeme, taraflara, 1 ay önce ihbar etmek şartıyla, sebep göstermeksizin sözleşmeyi feshetme hakkı tanıyan düzenlemenin de "hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayacağına" hükmetti.
Gazetelerden 29-Ekim-2008