Re: Yoklama Kaçağı Durumu
yardımcı olabilecek kimse yokmu?:(
Koca sitede cevap verebilecek kimse yokmu?
Şubeniz doğruyu söylemiş okulunuzu yakmayınız. Okul bitince sevkinizi alır yargılanırsınız. Bu arada bu yedek subay olmanızada engel bir durum yaratmaz.
Size yanıt verilmemesinin bir nededide bu konuda bir çok forumun olmasıdır.
Cevabınız için teşekkürler,peki bu kısa dönem askerlik yapmama engel teşkil edermi?
Forumda araştırdım fakat bulamadım.
Etmez şartlarınız tutarsa olursunuz.
İlginiz ve cevabınız için tekrar teşekkürler.
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Şubeniz doğruyu söylemiş okulunuzu yakmayınız. Okul bitince sevkinizi alır yargılanırsınız. Bu arada bu yedek subay olmanızada engel bir durum yaratmaz.
Size yanıt verilmemesinin bir nededide bu konuda bir çok forumun olmasıdır.
Aklıma takılan birşey var.86 doğumlu arkadaşım askerliğini bu ay içinde 2010 yılına kadar tecil ettirdi.Kendisi myo öğrencisiydi kayıt yeniletmediğinden bu yıl kaçak durumuna düşmüştü.Kendisine sorduğumda adam bulduğunu söyledi.Tecil hakkımı hiç kullanmadım acaba tecil işlemi yapabilirmiyim?şimdiden teşekkürler.
Adam bulmak demek YASA DIŞI BİR ŞEY YAPTI demektir. Yasa dışı olayların nasıl olacağı hakkında yorum yapmak doğru olmaz.
Bence arkadaşınız Okuldan kaydı düşmediğinden okula yenileme yaptırıp Askerlik şubesine bu evrakla baş vurarak tecil ettirmiştir. Ama size hava atıyordur. Atmak biliyorsunuzki serbest
Tecilin şartlarına uygun bir ortam yaratırsanız kendinize ''yüksek lisans yurt dışında okumaya gitme .v.b' elbetteki tecil yaptırabilirsiniz. Sizinde yaşınız buna müsait
Sn.Evren verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkürler,şu anki durumumda yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla tecil şansım yok.Belirttiğiniz yurt dışı yüksek öğrenim imkanından yararlanmak istemem (yurt dışı dil eğitimide olabilirmi) kaçak göründüğümden sorun teşkil edermi?bildiğiniz gibi askerlik durum belgesi istiyorar.
Tekrar teşekkürler.