Avukatlar karşı tarafa telefon edebilir mi ?
Aile hukuk mahkemesinde açılmış bir dava var. Karşı tarafın avukatı sürekli annemi, babamı, kız kardeşimin evini arayarak rahatsız ediyor.
Sebep ne olursa olsun ben onları aramasını istemiyorum. Beni de aramasını istemiyorum. Konuşulacak birşey varsa mahkemede konuşurum.
Bir avukat'ın muhattab olan benim dışımda bütün aile fertlerini arayıp hal hatır sorma gibi bir yasal hakkı var mıdır ?
Re: Avukatlar karşı tarafa telefon edebilir mi ?
Ne gibi bir rahatsızlık acaba, konu nedir?
Alıntı:
tamerce rumuzlu üyeden alıntı
Ne gibi bir rahatsızlık acaba, konu nedir?
Telefon etmesi bile rahatsızlık. Kız kardeşim evli , yeni bir bebeği oldu. Ne diye avukatla muhattap olsun ki.. Konu onunla ilgili değil..
Annemleri arıyor. 70 yaşında yaşlılar. Yok oğlunuzu hapse attırırız, yok biz ondan para almayı biliriz... Onların moralini bozup duruyor.
Nafaka davası sonuçta. Mahkeme günü konuşulacak. Arada zaten bir husumet var. Benimle bile konuşabileceği ne olabilir ?
Benim yerim belli yurdum belli.. Mahkeme günü herkes koyar belgelerini ortaya. Mahkeme karar verir.
Benim aleyhime de sonuçlansa yapabileceği tek şey icra yoluna gitmek. Tehdit savurmalar ne oluyor ?
Karşı tarafın avukatıyla konuşmak zorunda mıyım ??
Alıntı:
aart rumuzlu üyeden alıntı
Telefon etmesi bile rahatsızlık. Kız kardeşim evli , yeni bir bebeği oldu. Ne diye avukatla muhattap olsun ki.. Konu onunla ilgili değil..
Annemleri arıyor. 70 yaşında yaşlılar. Yok oğlunuzu hapse attırırız, yok biz ondan para almayı biliriz... Onların moralini bozup duruyor.
Nafaka davası sonuçta. Mahkeme günü konuşulacak. Arada zaten bir husumet var. Benimle bile konuşabileceği ne olabilir ?
Benim yerim belli yurdum belli.. Mahkeme günü herkes koyar belgelerini ortaya. Mahkeme karar verir.
Benim aleyhime de sonuçlansa yapabileceği tek şey icra yoluna gitmek. Tehdit savurmalar ne oluyor ?
Karşı tarafın avukatıyla konuşmak zorunda mıyım ??
ben hukukçu değilim hukukçular sizi aydınlatacaktır. benzer bir olay da benim başımda var. kendi yapmayı planladığımı size söyleyeyim. benim fikrim şöyle gerçekten sizi rahatsız ediyorsa cumhuriyet savcılığına şikayet edin. bağlı bulunduğu baroya da şikayet edin. rahatsız edilmemeyi istemek te rahatsız edilince şikayet edebilmek de sizin hakkınız. Benim başımdaki de sürekli işyerimde birilerini arayıp benim hakkımda sorular soruyor ve soruları sorarken de aslı astarı olmayan şeyler anlatıyor. "bu kişi hakkında şöyle şöyle iddialar var"diyor. asıl niyeti sorularına cevap almak değil, çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyor. beni huzursuz edince istediklerini kabul edeceğimi düşünüyor. seni arayan avukatta öyle mutlaka seni huzursuz etmek için uğraşıyordur. ben baroya şikayet edeceğim. bakalım bir sonuç çıkacak mı? bu barolar gerçekten bir işe yarıyor mu göreceğiz.
Avukatın sizin ailenizi aramasını engelleyen bir yasa tabiki yok. Bunu avukatın kendisiyle konuşarak tamamen insani ilişkiler içinde çözebilirsiniz.