Askerlik Durumumla İlgili Bilgi İstiyorum
1999 yılında cezaevine girdim ve 3 yıl 9 ay ceza aldım.(Yardım Yataklık) Ayrıca 3 yıl da hak mahrumiyeti cezası da aldım.
Cezamı çekerken şartlı tahliye yasasından faydalanarak 2001 yılında çıktım. Aynı zamanda öğrenci affı da çıktı ve okuluma (Fırat Üniv.İnş.Müh.) devam edip bitirdim.
Şimdi askere gitmek istiyorum ama benimle tutuklu olan ve okulunu bitirip askere giden arkadaşıma 15 ay er olarak yaptırdılar.
Ben kendi hukuki durumumu nasıl öğrenebilirim.
Hak mahrumiyeti ve şartlı tahliye sürem sona ermişse tekrar subaylık haklarından faydalanamıyacakmıyım.
Yardımlarınızı acilen bekliyorum. sağolun.
nevzatokcu@gmail.com
Re: Askerlik Durumumla İlgili Bilgi İstiyorum
subaylık hak dediğiniz nedir.....
Askere Yedek Subay olarak mı gitmek istiyorsunuz?
üniversite mezunu olduğumdan ya 12 ay yedek subay olarak yada 5 ay er olarak yapmam gerekiyor. bu hakkımı geri alabilecek miyim? yardımlarınız için sağolun.
Alıntı:
Av.Aykut Toklu rumuzlu üyeden alıntı
Askere Yedek Subay olarak mı gitmek istiyorsunuz?
üniversite mezunu olduğumdan ya 12 ay yedek subay olarak yada 5 ay er olarak yapmam gerekiyor. bu hakkımı geri alabilecek miyim? yardımlarınız için sağolun.
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
subaylık hak dediğiniz nedir.....
hükümlülük durumunuz nedeni ile yedek subay olarak yani 12 ay astegmen yada 5 ay kısa donem askerlik yapma imkanınız bulunmamaktadır
askerliginizi diger hukumlu arkadasınız gibi 15 ay uzun donem er olarak yapacaksınız...
Alıntı:
Av.Aykut Toklu rumuzlu üyeden alıntı
hükümlülük durumunuz nedeni ile yedek subay olarak yani 12 ay astegmen yada 5 ay kısa donem askerlik yapma imkanınız bulunmamaktadır
askerliginizi diger hukumlu arkadasınız gibi 15 ay uzun donem er olarak yapacaksınız...
Bunun bir hukuki yolu yok mu ? Ortada büyük bir haksızlık var.
Size isnat olunan suç ve mahkumiyetiniz haksız olabilirdi bu konuda yargıtaya başvurabilirdiniz. Eğer bu suç sabit görüldü ceza onandı infaz edildi ise ortada büyük haksızlık olan nedir bunu anlayamadım ? Askerlik kanunu yedek sybay olma şartları açık Haksızlık nerede ?