Merhaba.Ben iki yıldır aynı iş yerinde çalışmama rağmen sigorta girişim yapılmadı.Nasıl yaptırabilirim.Geçmiş zaman içindeki haklarımı alabilirmiyim.Şikayet etsem işten çıkartılırmıyım.Lütfen yardım edin,çok zor durumdayım.Şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
Merhaba.Ben iki yıldır aynı iş yerinde çalışmama rağmen sigorta girişim yapılmadı.Nasıl yaptırabilirim.Geçmiş zaman içindeki haklarımı alabilirmiyim.Şikayet etsem işten çıkartılırmıyım.Lütfen yardım edin,çok zor durumdayım.Şimdiden teşekkür ederim.
[QUOTE=ŞHNAK;125239]Merhaba.Ben iki yıldır aynı iş yerinde çalışmama rağmen sigorta girişim yapılmadı.Nasıl yaptırabilirim.Geçmiş zaman içindeki haklarımı alabilirmiyim.Şikayet etsem işten çıkartılırmıyım.Lütfen yardım edin,çok zor durumdayım.Şimdiden teşekkür ederim.
İşyerinizin bağlı bulunduğu SSK İl/Sigorta Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurabilirsiniz. Aslında bunu işe girdiktan sonra 30 gün içerisinde de bildirebilirdiniz. Sigorta Müdürlükleri her ilde bulunmaktadır. Sigortasız çalıştırıldığınızı, işyerinden ayrıldıktan sonra dahi anlarsanız, iş akdinizin sona erdiği yılın sonundan başlayarak 5 yıl içerisinde yetkili mahkemeye müracaat etme hakkınız bulunmaktadır.
İşverenin size karşı alacağı tavrı ise hiç düşünmeyin, sigortalı çalışmak yasal hakkınızdır ve bu hakkı kimse elinizden alamaz.
Saygılar...
Sayın ŞHNAK,
Öncelikle Sayın tamerce'nin de belirttiği gibi, işyerinin bağlı olduğu SGK (eski adı SSK) Müdürlüğüne bir şikayet dilekçesi verin.
Bu yüzden işveren sizi işten çıkarırsa karşılığı olan yaptırımlara da razı olmak zorundadır.
İşyerinizde çalışan sayısı 30 dan fazla ise, tazminat haklarınız verilse dahi işe iade davası açar ve işinize dönebilirsiniz.
Değilse tazminat hakkınız saklıdır.
Saygılar
selam... 1990 da ssk girişim yapıldı.. fakat biz müzisyenlerin kaderi işte.. işveren gece klübü sahipleri ssk mızı göstermiyolar... şu anda sadece 7 günüm var.. :)) 1970 dogumluyum.. primimi ben ödemek istedim... ücretimden kesildi. 32 gün çalıştım.. sebepsiz yere işime son verdiler... ssk nın sitesinden primi sorguladım.. ama görünmüyo..prim ücretini ben karşıladığım halde yatırılmamış .. ne yapabilirim. şimdiden teşk ederim..