Eski Eşimden Dolayı Evime İcra Gelebilir mi?
31.01.2005 Tarihinde boşandım o tarihten itibaren beraber kiraladğımız evde yanlız yaşamaktayım. Eski eşim evlenmiş ve başka bir semtde oturmaktadır.
nufus kaydını hala almadığından dolayı benim adresime icra kağıt geldi çalıştığım ve evde bulunmadığımdan dolayı muhtara bırakılmış. evde kullandım telefon ve adsl hatdı faturalarından başka hiçbirşey onun üzerine değil acaba ben evde yokken evimden icra memurları eşyalarımı alabilirmi yada bu konuda ne yapmam gerekiyor
Re: Eski Eşimden Dolayı Evime İcra Gelebilir mi?
Sayın Klmakn;
Kulaklarınız çınlasın emi! :)
Saygılar...
Forumda konu çok detaylı olarak tartışıldı ve değerli hukukçularımızca yanıtlandı. Onları detaylı olarak okumanızda yarar var.
Saygılarımla.
Evet Şİmdİ Okudum AnladiĞim Kadari İle De Evet Gelebİlİr Oluyor Kİ YanliŞ Anlamdiysam Pekİ Ya Benİm Madurİyetİm Nasil Gİderİlecek HİÇ Alakam OlmadiĞi Halde 2.5 Sene Önce AyrildiĞim KİŞİ İÇİn Neden Evİme İcra Gelsİn Benİ Koruyan Bİ Kanun Yokmu
Alıntı:
zeyneplal rumuzlu üyeden alıntı
Evet Şİmdİ Okudum AnladiĞim Kadari İle De Evet Gelebİlİr Oluyor Kİ YanliŞ Anlamdiysam Pekİ Ya Benİm Madurİyetİm Nasil Gİderİlecek HİÇ Alakam OlmadiĞi Halde 2.5 Sene Önce AyrildiĞim KİŞİ İÇİn Neden Evİme İcra Gelsİn Benİ Koruyan Bİ Kanun Yokmu
Böyle bir durum olursa istihkak davası açacaksınız başka yapabileceğiniz bir şey yok. Bu arada haciz için gelirlerse durumu aynen bildirin ve tutanağa işlettirin, bir nüshasını da almayı unutmayın sonra lazım olabilir!
Saygılar...
Evinize icra için gelinmesi demek mutlaka mağdur olacaksınız demek değil. Tutanağa 2 yıl önceki boşanma kararını yazdırın. Eski eşinize ait hiçbir eşya olmadığını, eşyaların size ait olduğunu, muhtarlık kaydı sorulur ise neden almadığını bilmediğinizi yazdırın. Bir nüshayı mutlaka alın. Tutanağa yazılan istihkak iddiasına karşı tarafça itiraz edilirse dava ile konu sonuçlanabilir. Ama iki yıl önceki bir boşanma sonrası açılan istihkak davasını benzer içtihatları göz önüne alarak kazanırsınız kanısındayım.
Saygılarımla.
ama şöyle bir durum varki evde hiç kimse yok ben sabah 8.30 akşam 20.30 a kadar çalışıyorum biyük bi ihtimallede ben evde yokken gelecekler ve icra işlemini başlatacaklar bu durumda tutanağa ekleyecek bir şeyim olamayacak
Alıntı:
zeyneplal rumuzlu üyeden alıntı
ama şöyle bir durum varki evde hiç kimse yok ben sabah 8.30 akşam 20.30 a kadar çalışıyorum biyük bi ihtimallede ben evde yokken gelecekler ve icra işlemini başlatacaklar bu durumda tutanağa ekleyecek bir şeyim olamayacak
Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama üçüncü şahıs olduğunuzdan siz evde yokken evinize haciz için kimse giremez diye biliyorum. Ama ikametgahını aldırmadığını da belirtmişsiniz. Yanlışım var ise özür dilerim, bilen düzeltsin lütfen.
Saygılar...
Bence icra müdürlüğündeki dosyaya boşanma kararını eklediğiniz dilekçe verin. Muhtarlıktan numarasını alabilirsiniz. Ayrıca ikamet kaydı için Muhtar ile görüşün. Biliyor iseniz eski eşinizin adresini bildirin.
cep telefonundan başka bir şey bilmiyorum onunla ilgili sabah aradım cebini eişine bırakmış ve oda şehir dışında olduğnu söylüyor durumu anlatmaya çalıştım ama tlf ları kapatdılar haber kağıdında dosya numarsı 2007/8372 yazıyor ben bununla gidip kadıköy icraya dilekce verebilirmiyim