Kıdem ve ihbar tazminatı Hakları
Öncelikle Merhaba,yazacağım konu biraz uzun olabilir şimdiden özür dilerim.Bu günlerde işten çıkma veya çıkarılma durumundayım.Bu nedenle bazı yasal haklar konusunda bilgilerimi tazelemek ve kendimce haklı bir takım gerekçeler aramaktayım.01/05/1997 yılında bir firmada çalışmaya başlayıp 6/03/1998 yılında kendi isteğimle ayrıldım.01/09/1998 tarihinde yine aynı firmanın ısrarı üzerine işe başladım ve bugünlere geldik.Bu süre içerisinde çok fazla yıprandım hem ekonomik hem manevi olarak.Her şirket gibi bizde son krizlerden etkilendik.Patronla bir takım anlaşmazlıklarımız ve tartışmalarımız oldu ve ilişki rayından çıkmış durumda.Ciddiyetten uzak bir işçi işveren ilişkisi mevcut şu anda.Bu arada 2 senedir maaşlar sürekli gecikerek veya eksik olarak verilmekte.Bu gecikmeler 2 veya 3 ay gibi zamanlarada yayıldığı oldu.Neticede bendenizin şu an 4 milyar bir alacağı mevcut ve işten çıkarılmayla yüzyüzeyim.Mevcut sorun, maaşım 01/09/2000yılından beri 750 milyondu.Şu an çıkarılma arifesinde maaşımın 2002/temmuzdanberi 500 milyon olarak hesaplanacağı söyleniyor.Ben bunu kabul etmediğimi söyledim ama onlar ısrar etmekte.Ayrıca işten çıkarma sebebiyle oluşacak Kıdem ve ihbar tazminatın üstüne su içilmesi önerisi yapılmakta.Şimdi ben bu durumda ne yapabilirim? Fakat bu yapabileceğim şey çok uzun süreli olmaması açısından henüz ilişkim kesilmeden yapabileceğim şeyler nelerdir? Yardımcı olursanız müteşşekkir olurum.
Saygılarımla,
deniz