Huysuz komşumuz için nasıl dava açarız...
Şimdi oturduğumuz apartmandaki üst komşu aşırı derecede huysuz biri ve komşular olarak evde duramaz olduk. Bir kaç komşu evi satmayı bile düşünüyor ama ben huysuz komşuyu cezalandıracağım derken kendi kendinizi cezalandırırsınız, adamın yaptığı kendi yanına kar kalır diyerek vazgeçirmeye uğraşıyorum...
Biz dava açalım dedik ama oturduğu dairenin asıl sahibi kooperatif olduğu için dava açamayacağımızı öğrendik. Şimdi sormak istediğim arsa üzerinden ortaklara kat irtifak tapusu dağıtılmış bu yerde kooperatif olarak 1163 sayılı kanunda ve kooperatif anasözleşmesinde belirtilen hükümlerin dışında bir husus olduğu için ortaklıktan ihracıda mümkün olmayan bu şahsa karşı ne yapabiliriz?
Nasıl bir dava açabiliriz?
Not: bir arkadaşım için soruyorum.
Re: Huysuz komşumuz için nasıl dava açarız...
Kusura bakmayın huysuz derken,sizi rahatsız ve huzursuz eden davranışları açarmısınız? Yalnızca huysuz diye olmaz.
Saygılarımla.
Cevap: Huysuz komşumuz için nasıl dava açarız...
Alıntı:
aZBiSeSSiZ rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi oturduğumuz apartmandaki üst komşu aşırı derecede huysuz biri ve komşular olarak evde duramaz olduk. Bir kaç komşu evi satmayı bile düşünüyor ama ben huysuz komşuyu cezalandıracağım derken kendi kendinizi cezalandırırsınız, adamın yaptığı kendi yanına kar kalır diyerek vazgeçirmeye uğraşıyorum...
Biz dava açalım dedik ama oturduğu dairenin asıl sahibi kooperatif olduğu için dava açamayacağımızı öğrendik. Şimdi sormak istediğim arsa üzerinden ortaklara kat irtifak tapusu dağıtılmış bu yerde kooperatif olarak 1163 sayılı kanunda ve kooperatif anasözleşmesinde belirtilen hükümlerin dışında bir husus olduğu için ortaklıktan ihracıda mümkün olmayan bu şahsa karşı ne yapabiliriz?
Nasıl bir dava açabiliriz?
Not: bir arkadaşım için soruyorum.
Merhaba,
Yapmış olduğu huysuzluk gürültü mü nasıl tam bir detay yazabilir misin? yapılan davranışı sınıflandırmak önemlidir. Çünkü hangi kanunları kapsadığını belirlemek gerekmektedir. Mülkiyet sahibi olarak sizinde yasal haklarınız mevcuttur.
Örnek gürültü yapan komşu apartman birliği ile mahkemeye verilebiliyor ve yapılan inceleme sonucu eğer kiracıysa taşınmasına eğer mülk sahibi ise apartmandaki hisse çoğunluğuna göre hareket edilerek tahliyesi istenebiliyor.
Ancak sizin anlatacağınız detaylar önemlidir bu noktada