Babamın emekli maaşını alabilir miyim?
merhaba...
cevap bulamadığım bir soruyu size sormak istedim.
02.05-2000 de ssk. emeklisi babam vefat etti.. emekli maaşı anneme devredildi.
28-01-2007 de annem vefat etti.. acaba babamın ssk emekli maaşını ben alabilir miyim?
ben emekli sandığından malülen emekli bir bayanım.
(hiç evlenmedim. yalnız yaşıyorum. )
konuyla ilgili soruma cevap bulamadım.. cevap verirseniz çok sevinirim.
teşekkürler....
Re: babamın emekli maaşını alabilir miyim
teşekkür ederim düzeltme için.
Re: Babamın emekli maaşını alabilir miyim
"506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu Madde 23-
C) Çocuklardan:
a) 18 yaşını, orta öğrenim yapması halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmamış olan veya çalışamayacak durumda malül bulunan ve Sosyal Sigortaya, Emekli Sandıklarına tabi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık almayan erkek çocuklarla yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan ve Sosyal Sigortaya, Emekli Sandıklarına tabi bir işte çalışmayan, buralardan gelir veya aylık almayan kız çocukların her birine %25'i,
b) (a) fıkrasında belirtilen ve sigortalının ölümü ile anasız ve babasız kalan veya sonradan bu duruma düşenlerle ana ve babaları arasında evlilik bağlantısı bulunmayan yahut sigortalı babanın ölümü tarihinde evlilik bağlantısı bulunmakla beraber anaları sonradan evlenenlerin her birine % 50'si, Oranında yıllık gelir bağlanır.
Sigortalının ölüm tarihinde 18 veya 20 yaşını doldurmuş olup, gelire hak kazanmamış durumda olan erkek çocuklar, sonradan öğrenim yaparlarsa (a) fıkrasındaki haklardan yararlanırlar."
Emekli Sandığından malulen emekliyim diyorsunuz, bu durumdan ayrıca babanızın SSk emeklisinden faydalanamazsınız! ( hukukçu değilim)
Re: babamın emekli maaşını alabilir miyim
çok teşekkür ederim. ilginize... kolay gelsin.