Boşanmada Evlenmeden Sonra Miras Yoluyla Edinilen Malın Durumu
Boşanma durumunda, evlilik tarihinden sonra edinilen mal eşit olarak paylaşılıyor sanıyorum.
Evlilik tarihinden sonra, miras yoluyla edinilen malın durumu nedir ? Ayrıca hukuki olarak mirası hak eden diger kisilerin hakkından feragat etmesi durumunda edinilecek extra mirasla ilgili farklı bir uygulama söz konusu mudur ?
Re: BoŞanmada Evlenmeden Sonra Mİras Yoluyla Edİnİlen Malin Durumu
edinilmiş mallara katılma rejiminde miras yoluyla elde edilen mallar kişisel mallar grubuna girer, paylaştırma yapılmaz
Re: Boşanmada Evlenmeden Sonra Miras Yoluyla Edinilen Malın Durumu
ok. yanıt için cok tesekkürler
Değerli arkadaşlar konu ile alakalı bi sorum var babadan kalan arsa mütahit marifeti ile yapılan vilayı 2002 yılında eşimin üzerine yaptım (evlilik 2001) fakat evliliğimizdeki sorunlar nedeni ile eşim evi terketti bu gün yarın geliyorum diyerek oyalayıp evi vekalet yolu ile sattırmış (2006) bu durumda yapmam gereken nedir miras olduğundan dolayı evin tamamını talep edebiliyormuyum eski eşim çalışmıyor babası ile kalıyor evin değeri yaklaşık 300.000 ytl civarı bu parayı nasıl tahsil edebilirim yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.
Bir sorum daha olacak. Miras yoluyla edinilen mal evlilik sırasında satılıp, elde edilen parayla edinilecek yeni malın durumu boşanma durumunda ne olur ? Karşı taraf paylaşım talep edebilir mi? Ederse, ispat prosedürü nedir ?
ıster evlenmeden once ıster evlenme sırasında mırasla alınan bır gayrımenkulun kısısel mal oldugu ve de paylasıma gırmeyecegı dusuncesındeyım....
Miras kişisel maldır, mirasın satılmasıyla alınan mal da kişisel maldır.
Miras kalanı 80 liraya satıp üzerine 20 lira ekleyip 100 liraya bir mal alınırsa 20 liranın yarısı 10 lira paylaşıma tabidir.
Miras kalan maldan alınan kira gelirlerinden olan birikim paylaşıma tabidir.
Miras kalan malı satıp bankaya koyduğunuzda elde edilen faiz paylaşıma tabidir.