-
Bina Gideri
Merhaba Benim Sorunum 2.yıl oturdugum binanın bahcesinde geniş kapsamlı tamirat yapılıyor (Yerlere karo taş döşeme vs) ama binadan aidat dışında para toplanmadı Fakat yakın zamanda genel artış yapılmıştı ordan biriktirilen paralarla yapılıyor sanırım. Bu giderler banamı aittir bana ait değilse nasıl bir yol izlemem lazım
Teşekurler
Kolay Gelsin
-
Re: Bina Gideri
Sayın dnsdeniz,
Öncelikle yapılan bu işlemler basit onarım kapsamında olmayıp, kontratınızda özel bir madde yoksa size ait değildir. Anlaşılıyor ki sizin de vurguladığınız gibi, masraflar aidatların birikmiş kısmından karşılanıyor. Aslında demirbaş masrafları işletme defterinde ayrı olarak kalemlendirilmelidir.
Sizin yapmanız gereken, öncelikle bu masrafların ne kadar olduğunu öğrenip ev sahibinden tahsilini sağlamanızdır. Yapılan masrafları siz de kiraya mahsup edebilirsiniz.
Saygılar
-
Re: Bina Gideri
Tekrar MErhaba Cevabınız için çok teşekur ederim bir sorun daha olacak bu soylediklerinizi tam olarak karsılayan Kat Mulkiyeti kanununun kacıncı maddesi oluyor ve aidat ödemelerimizin fazla alındıgı aşikar bunun düşürülmesinimi sağlayım yada ne yapmalıyım çunku ben fazla veriyorum ve gunum doldugunda büyük ihtimalle bu daireden cıkıcam tekrar çok teşekurler
kolay gelsin