Bursa ve Erzurum'a Hukuk Fakültesi Açılmış
Merhaba,
Ösym'nin internet sitesinden öğrendiğim kadarıyla Uludağ Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi'ne de Hukuk Fakültesi açılmış.Bu yıl öğrenci yerleştirilmiş her iki fakülteye de.Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Erzincan Hukuk Fakültesi, Erzincan Üniversitesi'nin kurulmasıyla bu üniversitenin bünyesine katılmıştı.Atatürk Üniversitesi ise kendi bünyesinde yani Erzurum'da yeni bir Hukuk Fakültesi daha açmış.
Mevcut Hukuk Fakülteleri yetmiyormuş gibi iki yeni fakülte daha açılmış oldu.Buna mukabil derslere girecek hoca bulamama sıkıntısı da artmış oldu.
Ama burası Türkiye, bu ülkede her an her şey olabilir.
MEMLEKETİMDE HUKUK FAKÜLTESİ OLMAYAN TEK BİR İL DAHİ KALMASIN...!!!:kızgın:
Re: Bursa ve Erzurum'a Hukuk Fakültesi Açılmış
Hiç sorun değil. Yakında Türkiye'de hukuk fakültesi açmaya yer kalmadığında yurt dışında da hukuk fakültesi açmayı planlıyorlarmış....
Her İle Hukuk FakÜltesİ İstİyoruz.
EŞsİz GÜzellİktekİ Bİr MesleĞİ Yok Etmenİn BaŞka Yollari Var Mi Acaba?
Ne Varsa Denenmelİ!!!
Bu arada o hakimlik sınav sonuçları ne öyle ? Hiç yakıştıramadım ..
ben hukuk fakültesi açılmasına karşı değilim zira ne kadar çok mezun olursa o kadar yarışma ve kalite artar. keşke toplumda herkes yeterli hukuk bilgisine sahip olsa da hiç kimsenin hakkı yenmese.
ancak günümüzde bu bilgiyi topluma kazandıracak akademik personel nerde?
universitelerimizden uluslararası düzeyde denklik sağlayacak seviyede eğitim veren hukuk fakültesi yok gibi...
resmen elin avrupalısı bizim hukuk lisansı almış vatandaşlarımızı tekrar eğitime alırken bizim bu kalitesizliği artıracak bu gibi yollara sapmamız gerçekten çok kötü...
m.ruhan erdem'in bi sözü vardı ''turfanda yetişiyoruz zaten anasını satıyım, uçan profesör olduk hala yetişemiyoruz''
haftada 4gün 3 farklı şehirde ders veren bi hocamız buyursun akademik araştırma geliştirme yapsın...
hayırlı olsun yeni hukuk fakültelerimiz,
hiç bir işe yaramayan bi hukuk fakiltesinden trabzon'a da yerleştirelim bi tane
aslında liselere hukuk başlangıcına benzer bir ders konulsa herkes daha bilgilenir.üniversitelere hukuk bölümlere açmadan önce istihdam sorunu düşünülmeli bence.
Türkiyede her ile değil her köye hatta her mezraya hukuk fakültesi açılmalı.Hatta açıköğretim hukuk olmalı.Çünkü açıköğretim fakültesi açıldıktan sonra herkes iktisatçı kamu yönetimcisi oldu ama hukukçu olamadı.Türkiye öğretimin kalitesi değil öğretim sonunda verilen belge önemli.Gerikalmıs memleketin gerikalmıs zihniyetine de bu yakısır.
trabzon için ktü'de hukuk fakültesi kuruldu. bence tartışılması gereken hukuk fakültesi açılması değil yeterli sayıda akademik personel yetiştirilmemesidir. bunun sorumluluğuda birazda olsa bizlerde. avukat , noter , hakim veya savcı olmaktansa birazımızda akademik kariyere yönelse bu sorun çözülür. biraz kendimizede bakalım.
Açılsın. Ne var bunda.. Daha çok insanın okuması demektir bu.
diyelimki 4 tane açıldı.Her sene 2000 kişi daha kazanmak demektir.
5 senede bu rakam 10.000 demektir. 10.000 tane vasıfsız insana vasıf kazandırmak demektir.
Egoizm, ve ekmek parası derdi. Bazı şeyler paylaşıldıkça çoğalır..
Bilgi ve sevgi gibi....