-
Bakaya (Ne yapmalıyım?)
1976 doğumluyum. Bir belediyede geçici işçi olarak çalışıyorum (5620 sayılı kanun ile daimi kadro alacağım henüz işlemleri tamamlanmadı 1-2 aya kadar kadroya geçiş işlemleri tamalanacak)
Şu anda kadar üniversite eğitimim nedeni ile askerliğimi yapamadım.
1994(kayıt)-2001(kayıt sildirme) yılları arasında örgün üniversite eğitimim,
2001(kayıt)-2008(Haziran finallerde mezun) açık öğretim
En son af kanunu ile askerliğim 29 yaş sınırını geçmiş olmama rağmen 1 sene ertelenmişti. Bu sürenin bitiminde yoklama çağrısı almadım ve yine de yoklama kaçağı durumuna düştüm. şubat 2007 de yoklamamı yaptırdım ve kasım 2007 ye askerlik tarihim olacağı söylendi.
Bu sene Açık Öğretim Fakültesi İşletme bölümü 4. sınıfa geçtim. Haziran 2008 finalleri ile mezun olacağım. Bu nedenle Kasım 2007 askere gitmezsem yani bakaya olursam okulumu bakaya olarak bitirmem mümkün olur mu? Haziran 2008 e kadar bakaya iken yakalanma ihtimalim nedir, yakalanma durumunda ne tür ceza/cezalar alabilirim son sınıfta olmam nedeni ile askere gitmemiş olmam cezayı nasıl etkiler? Askeriyenin çalıştığım kuruma iş akdimin sona erdirilmesi şeklinde bir yazısı gelir mi gelirse 5620 sayılı kanunla kazandığım daimi kadromun durumu ne olur? Eğer iş akdim sona erdirilirse askerliğimi yaptıktan sonra tekrar aynı işime dönebilir miyim? Bakaya durumuna düşmeden mezun olabilmemin imkanı var mı? Bir de son olarak Kasım 2007 de askere gidip askerde iken AÖF sınavlarına girip mezun olmam yasal olarak mümkün mü?
Eğer askere gitmeden mezun olursam ve hemen Haziran 2008 finallerin sonuçları açıklandıktan sonra diplomamı mümkün olan en kısa sürede alıp askere gitmek için teslim olursam bakaya durumuma etkisi nasıl olur?
Biraz fazla uzun ve bol sorulu oldu umarım bir rahatsızlık vermemişimdir.
Şimdiden teşekkürler.