Hukukta yüksek lisans yapmanın marjinal bir katkısı var mı?
Hukuk lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmanın getirisi nedir tam olarak?Sizce hukuğun belirli bir alanında yüksek lisans yapanlar meslek hayatlarında yüksek lisans yapmayan diğer meslektaşlarına göre bir adım öne cıkarlar mı?Cevaplarınızı bekliyorum...;)
Re: Hukukta yüksek lisans yapmanın marjinal bir katkısı var mı?
marjinal demek bir adım öne çıkmak mı demek ?
"marjinal katkı" dan kastım, lisans düzeyinde yapılan hukuk eğitiminden sonra yüksek lisans yapmanın meslek hayatında meydana getireceği katkılardır.
Bu konuda benimde tereddütlerim mevcut; ben de DEU Hukuk Fakültesin'nden 2008 yılında mümkün olursa mezun olacağım, Denizlili olmam sebebiyle avukatlık mesleğini Denizli'de icra ettirmek istiyorum.Denzili şehrindeki Pamukkale Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi olmadığı için yüksek lisans yapmak için başka bir şehirde yaşayacağım asla öğretim üyesi olmak istemiyorum yüksek lisans eğitimi iki yıl sürse ve doğal olarak ben mesleğe iki yıl geç başlasam yüksek lisansın müvekkil portföyüme sağladığı katkıyla kaybettiğim iki yılımı kazanabilir miyim (mesleki kariyer için soruyorum).İkinci olarak da gerçekten sanıldığı gibi avukatlık mesleğinde ileride bir branşlaşma söz konusu olabilir mi olursa yüksek lisansın buna katkısı ne olur??
Uzun süredir yaptiğim araştirmalar ve hocalarimdan edindiğim biligiler doğrultsunda kısaca yüksek lisan yapamanin akademik kariyer düşünülmediği taktir de gereksiz olacağıdır. Ancak deniz hukuku veya uluslararası hukuk işleriyle uğraşan hukuk bürolarında çalısmak isteyenlerin bu konularda yüksek lisans yapmis olmalarinda fayda var. Bunun dısında 2 yıllık iş tecrüberisini yüksek lisans yapmiş olmaktan daha faydali olacaği kanisidayim