-
İşsizlik sigortası
2 yıldır özel bır sırkette calısıyordum 14,08,2007 işten ayrıldım kendı ıstegımle ama ayrılma seklım noterden ıhbarname ıle maaslarının sureklı gecgeldıgınden dolayı sözlesmemı fesh ettım sımdı ben işsizlik sigortasından yararlanabılırmıyım ___?
tessekurler
-
Re: işsizlik sigortası
Son 3 yıl içerisinde en az 600 prim gün ödenmiş ve son 120 gün içerisinde kesintisiz çalışmışsanız , 24. maddeye göre iş akdinizi feshetmeniz durumunda İşsizlik Sigortası2ndan yararlanmanız gerekir. Bunun için işvereninizin İşten Ayrılma Bildirgesi (İAB) düzenlemesi , bir nüshasını size vermesi ve İŞKUR'a 15 gün içinde bildirimde bulunması/sizin de 1 ay içerisinde gerekir.
Bu yapılmazsa İşsizlik Sigortası'ndan yararlanamazsınız. Ancak İş Mahkemesi'nde açacağınız dava ile kıdem tazminatınızın ödenmemesi nedeniyle iş sözleşmenizi haklı nedenle feshetmiş olduğunuzun Mahkeme kararı ile belirlenmesi halinde işten ayrıldığınız müddetten yeni bir iş bulduğunuz zamana kadar geçen en çok 10 aylık sürede adınıza tahakkuk ettirilmesi gereken İşsizlik Sigortasını sonradan alabileceğiniz kanısındayım.
Selamlar,