-
Ne yapmalıyım
ben 21.08.2006 da şu anda çalıştığım yerde işe başladım daha sonra 12.10.2006da şube değişikliği gerçekleştirdim.ancak bu durum sigortada işe girdi çıktı olarak görülüyor bu durumda ben senemi ne zaman dolduruyorum.ayrıca 06.07.2007de evlendim ve evlilik tazminatımı alarak çıkabilmem için ne zaman ve nasıl çıkış yapmalıyım.
-
Re: ne yapmalıyım
Sayın burcuaksu,
Anlattıklarınızda bir çelişki var gibi sanki. Aynı işyerinin şubeleri arasında rotasyon yapmanız sigorta durumunuzu etkilememeli. Çalıştığınız diğer şube aynı işverene ait değil mi. Ayrıca kıdem tazminatınızı eğer arada kesinti yoksa ve aynı işverene aitse 22.08.2007 de hakediyorsunuz.
Saygılar
-
şube değişikliği
cevabınız için teşekkür ederim ancak benim şube değişikliğini sigortada başka başka bir iş yerinde başlamış gibi gösterilmiş.yani iş yeri kodu farklı.bir sorum daha olacak işten çıkarken ne şekilde bir dilekçe yazmalıyım istifa şeklinde mi olmalı?
-
Re: ne yapmalıyım
Sayın Burcu Aksu,
Belirttiğiniz iki tarih arasında büyük bir zaman farkı yok, o açıdan şubede başladığınız tarihe göre 1 yılı dordurarak evlilik gerekçesiyle tek taraflı olarak iş akdinize son verebilirsiniz, BU ŞEKİLDE YAPARSANIZ AÇACAĞINIZ DAVADA İSPAT SORUNUNUZ OLMAZ, KOLAY BİR DAVA OLUR,
Aslında ilk işe başladığınız tarihe göre 1 yılın hesabı gerekir. Ancak her iki işyerinin aynı işverene ait olduğunu ve girdi çıktının şekli bir işlem olduğunu, hakiki manada bir işten çıkış olmadığını ispat etmeniz gerekiyor, Bu çok güç bir şey değil ama davayı uzatacak bir durum
Takdir sizin,
Saygılarımla
-
Re: şube değişikliği
Kıdem tazminatı hakedebilmek için aynı işverenin bir veya değişik işyerlerinde çalışılan süreler birleştirilir ve toplam sürenin 1 yıldan daha uzun olması gerekir.
Şube kodu farklı da olsa çalıştığınız işyerleri aynı tüzel kişiliğinse , bir dilekçe yazarak evlilik nedeniyle istifa ettiğinizi ve kıdem tazminatının tarafınıza ödenmesini isteyin dilekçe ekine evlenme cüzdanı fotokopisini de koyun. Bu haktan evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde işten ayrılmanız durumunda yararlanabilirsiniz.
Selamlar,