-
Naylon Senet
Bir kişinin aşırı miktarda çeşitli kurumlara borcu var, bu borçlarından kaçmak için bir arkadaşı ile anlaşıp aralarında senet düzenliyorlar ve icra takibine koyuyorlar. ve doğal olarak 1. sıradan maaşında alacaklı duruma geçiyorlar. Böyle bir durumun diğer alacaklıları tarafından ispatlanması durumunda Türk Ceza Kanununa göre ne gibi bir cezası vardır uygulamanın ?
-
Re: Naylon Senet
Alacaklısını zarara sokmak kastiyle mevcudunu eksilten borçluların cezaları İİK madde 331
-
Sn Eyilik,
Forumu uzun zamandır didik didik ediyor ve cevabını bulamadığım sorularda ilgili kanunların hükümlerini araştırıyorum.
Yukarıdaki konuda da bahsettiğiniz İİK 331 Maddesinde Söz Konusu Uygulama ve Hükümler Mallarla Yada İspatı Şahitlerlede Mümkün Olabilecek Olan Mal Kaçırma Yada Varlığını Düşürme için geçerli gibi görünüyor.
Aralarında Resmi anlamda senet düzenleyen kişilerin sahtecilikle suçlanmaları neye dayanılarak ispatı mümkündür ? Neticede İki Reşit Kişi Senet Yapmış Ve Alacaklı tahsili için icraya başvurmuştur Bunun Sahte Olduğu neye dayanılarak kesinlik kazanılır ?
( Buaradan Naylon seneti destekliyorum anlamında bir sonuç çıkmasın lütfen. Hukukta ve özellikle herşeyin açıkca tartışıldığı bir forumda tartıştığımız için soruyorum )
-
öncelikle naylon fatura olduğunu kesinlikle ispat edemezsin.Ben şimdiye kadar böyle bir uygulama görmedim.İspatıda mümkün gözükmüyor.Avukat arkadaşımızın söylediği madde de daha önceden icra düşen borçlyular için uygulanabilecek bir madde.anladığım kadarıyla da ilk sıradan alacaklı bu kişinin arkadaşı olduğuna göre ilk onlar icraya vermiş,dolayısıylada bu şahıc daha borç ödemeden acze düşmemiş,tavsiye edilen madde bence uygulanamaz.