Re: Eğitim durumu tayinleri
Alıntı:
neczer rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.Polis memurlarının adaylık süreci bittikten sonra 4 yıllık bir üniversite kazanması halinde il dışı tayin yaptırabilir mi ? Yönetmeliğe göre eş durumu ve sağlık durumu gibi özürler bulunmakta fakat eğitim hakkı bulunmuyor.Anayasada bulunan eğitim hakkına göre işlem yapılabilir mi ? teşekkür ediyorum
Bu konuda Trabzon Bölge İdare Mahkemesi' nin bir kararı Memurlar nette yayınlanmıştır. Orada arama yaparak karara ulaşabilirsiniz. Saygılarımla.
Re: Eğitim durumu tayinleri
Mrb benim durumumda aynı bana ulaşırsan yardımlaşabiliriz @live.de
Cevap: Re: Eğitim durumu tayinleri
Benim öğrenim durumundan Bölge idare mahkemelerinde kazandığım davaya kurumca itiraz edilmiş ve şu an Danıştay 5. Daire'ye iptal davası(temyiz) olarak taşınmış. Danıştay'ın dosya sorgulama sayfasında İstem kısmında "Yok", YD ile ilgili İstem "Var", YD itiraz ile ilgili istem "Yok", Dosyanın son aşaması "Tekemmülde" yazıyor. Bunlar ne anlama geliyor ve Danıştay 5. Daire'nin yakın tarihlerde vermiş olduğu emsal kararlar varmı ve bu dava kaç ayda sonuçlanır?
Cevap: Re: Eğitim durumu tayinleri
Benim Bölge İdare Mahkemeleri'nde kazandığım davaya iptal davası açan ve şu anda DAVACI olan ve benim DAVALI olduğum davayı Danıştay'ın sitesinden takip ettiğimde "YD ile ilgili İstem Sonucu"na "YD kabul" yazıyor bu ne anlama geliyor?