Apartman Ortak Yerlerİnİn Kullanimi
Merhaba,
Benim bir sorum olacak; apartmanımız 8 dairelik bir bina. Sormak istediğim soru apartmanın ortak yerlerinin kullanımına ilişkin olacak.
Binamız yaklaşık 4 senelik bir bina ve merkezi anten sistemi kullanılıyor. Kullanılan mevcut anten sisteminin verimsiz olması ve en sonunda arızalanması sonucunda uydu anten sistemi ile değiştirlmesine karar verildi. Ancak bu karar 6 daire sahibinden kabul edildi, 2 daire sahibi çatıya daha önce bireysel olarak kurmuş oldukları uydu anten sistemi nedeniyle kabul etmedi ve yeni
kurulacak sisteme para ödemeyeceklerini söylediler. Karara uyma zorunlulukları var mı? Apartman olarak yaptırımımız ne olabilir bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ediyorum iyi çalışmalar. Bir hususu daha merak ediyorum, binamız yönetim defterleri noter tasdikleri yok bu durumda bir resmiyet olamayacağını duydum acaba doğrumudur?
Re: Apartman Ortak Yerlerİnİn Kullanimi
Sayın koksalo,
Öncelikle yönetim planınıza bakmalısınız. Yönetim planında bu hususta madde varsa aynen uymakla zorunlusunuz. Yönetim planında bu hususta madde yoksa, oy birliği ile karar olmadıkça münferiden tesis edilen antene mani olamazsınız. Oy çokluğu ile almış olduğunuz karar, daha önceden anten tesis etmiş olanları bağlamaz.
Karar defterinin her yılın başında notere tastik ettirilmesi gerekir.
Saygılar,